Ministrul Externelor, Bogdan Aurescu a cerut austriecilor să lase tirurile românești cu marfă să ajungă în țară

0

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu omologul său din Austria, Alexander Schallenberg, despre facilitarea revenirii spre ţară a transportatorilor români de marfă rămaşi blocaţi pe diferite trasee dinspre Italia spre România, informează MAE.

 

“În continuarea demersurilor efectuate de Ministerul Afacerilor Externe, în limita competenţelor şi responsabilităţilor sale, în contextul evoluţiilor la nivel european legate de gestionarea şi prevenirea COVID-19, cu privire la facilitarea revenirii spre ţară a transportatorilor români de marfă, rămaşi blocaţi pe diferite trasee dinspre Italia spre România, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe austriac, Alexander Schallenberg”, se arată în comunicatul MAE.

Ministrul austriac a fost de acord că este foarte importantă neafectarea libertăţii de circulaţie a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene.

EXCLUSIV. Vezi care este cronologia cazurilor de la declanșarea COVID în România

“Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat situaţia transportatorilor români de marfă, rămaşi blocaţi pe diferite trasee dinspre Italia spre România şi a adresat rugămintea ca partea austriacă să acorde sprijin pentru facilitarea tranzitului spre România al acestor transporturi. Ministrul austriac de externe a fost de acord că este foarte importantă neafectarea libertăţii de circulaţie a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, mai ales în perioade de criză cum este cea din prezent”, se menţionează în comunicat.

Cei doi miniştri au discutat şi despre măsurile luate la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de COVID-19. Ei au convenit să rămână în contact direct pentru continuarea cooperării bilaterale, potrivit sursei citate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele