Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Pe termen scurt, România nu va fi afectată de scăderea drastică a preţului petrolului

0

Pe termen scurt, România nu va fi afectată de scăderea drastică a preţului petrolului din Statele Unite, este de părere ministrul Economiei, Virgil Popescu. Însă, economia globală va fi influenţată negativ de faptul că SUA nu reuşesc să vândă petrolul la un preţ corect.

„Pe termen scurt, România nu va fi afectată de scăderea drastică a preţului petrolului din Statele Unite. În acest moment, consumăm foarte mult petrol din producţia internă ceea ce face ca economia noastră să nu fie încă influenţată de criza petrolului din Statele Unite”, scrie ministrul pe Facebook.

În opinia lui Virgil Popescu, situaţia este îngrijorătoare pentru că economia globală va fi influenţată negativ de faptul că SUA nu reuşesc, în momentul de faţă, să vândă petrolul la un preţ corect.

„Un preţ corect pe piaţă ne arată că o economie funcţionează optim”, notează Popescu.

Preţul petrolului american a scăzut la un nivel nemaivăzut din 1999, pe fondul reducerii cererii, barilul de West Texas Intermediate (WTI), referinţa pentru SUA, ajungând la 15,65 dolari ( -14%) în tranzacţiile din Asia, luni, a anunţat BBC. Piaţa petrolului suferă o presiune intensă în timpul pandemiei, din cauza scăderii cererii şi a epuizării capacităţilor de depozitare.

Citește și Prețul petrolului a luat-o complet la vale

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele