Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu: Infrastructura digitală va acoperi 400 de zone albe în primul trimestru din acest an

0

Dezvoltarea infrastructurii digitale pentru conexiuni la punct fix, întreruptă în 2016, va continua într-un ritm susţinut în 2017 şi va deservi până la 400 de locaţii noi, care acum sunt zone albe pe hartă, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

„Există zone albe în ceea ce priveşte conexiunile la punct fix, şi aici ne referim la fibra optică, nu la partea de date mobile. Există încă zone albe pe care urmărim să le acoperim prin proiectul RO-NET, au fost acoperite 100 astfel de zone în 2015. Din nefericire, în 2016, nu s-a finalizat nici una dintre locaţiile care trebuiau finalizate. Avem semnale pozitive din partea contractorului, că undeva în jur de 300 sau 400 de locaţii vor fi finalizate şi gata de recepţie în primul trimestru al acestui an”, a spus ministrul. El a menţionat că „vom continua, este vorba de o investiţie iniţială de 80 de milioane de euro pentru infrastructura digitală, din care 20 de milioane au fost pe calendarul 2007-2013, iar pentru calendarul 2014-2020 au fost fazate celelalte 60 de milioane de euro şi vor fi folosite pentru această infrastructură”.

De asemenea, „avem intenţia de a continua stimularea şi sprijinirea operatorilor mobili să dezvolte infrastructuri care să permită accesul la internet mobil atât 4G, cât şi 5G, într-un orizont de timp, să zicem, 2020. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ţării să aibă acces la internet rapid şi de bună calitate fără a mai exista zone albe de nici un fel”, a precizat Augustin Jianu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele