Ministrul Cîțu arată că în companiile înființate de Gabriela Firea “se plătesc salarii și atât”

0

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu susține că primarul general Gabriela Firea acoperă cheltuieli de personal foarte mari la companiile municipale. Ministrul a prezentat o listă a acestor cheltuieli și adaugă că „se plătesc salarii și atât”.

 

„Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpușate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește SI NE CURI pentru PSD!!!”, a spus ministrul.

Florin Cîțu a dat ca exemplu Societatea de Transport, unde sunt peste 10.000 de angajaţi, iar cheltuielile de personal reprezintă 73% din buget. „Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”, afirmă Florin Cîțu.

„Gabriela Firea și companiile ei! Am revenit cu detalii. În 2017 G.Firea a înființat 22 de companii. Astăzi sunt funcționale 18. Câți oameni lucrează în aceste companii? 4500 de persoane. 1500 doar la Compania Municipală Consolidari. Salariile? Evident mai mari ca în sectorul privat. Ajung la 7400 lei NET. Cu câți bani au fost capitalizate? Mai clar, câți bani a luat G. Firea de la investiții pentru plata SINECURILOR? UN MILIARD de lei!!! Așa își bate joc G.Firea de banii românilor. Va urma!”, a mai scris Florin Cîțu, miercuri, pe pagina de Facebook.

Cîțu, susținut de consilierii primăriei Capitalei

Stelian Bujduveanu, consilier PNL, a declarat joi dimineață la Digi24 că Florin Cîțu „atrage atenția asupra dezastrului de la Primăria Capitalei”.

Citește și Cîțu: PSD nu a prevăzut nicio sursă de finanțare pentru creșterea pensiilor de la 1 septembrie

„În 2019, cheltuielile cu personalul au crescut, din 2016, de la 581 de milioane la 1,5 miliarde, de trei ori costul cu personalul. Dacă luăm în calcul salariu mediu brut pe 2020, care este de 5.429 de lei, în comparație cu ce există în aceste companii, vom vedea că banii sunt tocați strict pentru clientela și personalul de partid al PSD”, a declarat Bujduveanu.

El a dat ca exemplu Compania Municipală Parking: „Are cheltuieli pentru personal 92% din buget. Nu ar fi fost mai simplu să introducă taxatoare automate?”.

Radet, o problemă ignorată de Primarul General

„Din sursele noastre, nici până astăzi nu s-a plătit subvenția RADET către noua companiie înființată, Termoenergetica. Întrebarea este dacă nu cumva doamna primar vrea să bage și această companie nou înființată în faliment, la fel cum a băgat și RADET”, a intervenit Stelian Bujduveanu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele