Ministreasa de la interne și microfonul “ieftin” pitit în locuința închiriată

0

Carmen Dan, Minstrul de Interne, a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. IGPR a anunţat că a ridicat dispozitivul pentru verificări şi că a fost deschis dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private. Şi Parchetul ICCJ a anunţat deschiderea dosarului penal. Specialiștii care au ridicat dispozitivul de la fața locului, susțin că acesta era montat într-o priză.

Citiți și Averea lui Dragnea rămâne sub sechestru

Dispozitivul găsit în casa în care locuieşte ministrul de Interne Carmen Dan este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată, a declarat miercuri seară, purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea, care a anunţat că SRI va oferi tot sprijinul în ancheta asupra acestui caz.

Parchetul General a deschis dosar penal în cazul microfonului găsit acasă la ministrul de Interne, anunţă într-un comunicat de presă.

“În cursul zilei de 29 noiembrie 2017, în urma sesizării formulate de ministrul de interne, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la domiciliul demnitarului, unde a fost efectuată o cercetare la fața locului, în urma căreia a fost identificat și ridicat un dispozitiv care urmează a fi expertizat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 224 și art. 226 Cod penal.

“Eu sunt membru al Guvernului. Fac o sesizare de violare de domiciliu. E o locuinţă pe care am închiriat-o. Se va deschide dosar penal. Nu e o locuinţă a statului român. Nu pot să dau foarte multe amănunte. Am avut surpriza neplăcută să găsesc dispozitivul într-o priză de telefon. E surprinzător locul. Era mascat. Nu era unul la vedere că l-aş fi identificat mai uşor. Eu nu beneficiez de SPP. Nu vreau să am protecţie specializată şi nu folosesc dispozitivele pe care le am la îndemână. Nu am pe nimeni in fata casei. Nu opresc pe nimeni pe drum. Ca fiecare cetatean, stau la stop. Mi se pare destul de grav ce se intampla. Este o ancheta in curs, imi doresc sa se lamureasca de ce in casa unui demnitar este un astfel de dipozitiv. De aici incolo sunt la dispozitia organelor de cercetare, a spus Carmen Dan.

“Eu m-am considerat un cetatean liber, intr-o tara libera, chiar daca sunt ministru de interne. Nu am gandit ca pot sa am astfel de surprize. Daca tot am avut, mi s-a parut normal si firesc si legal sa sesizez organele competente pentru ca asta nu este un lucru pe care sa il tratez cu discretie. Tocmai prin prisma functiei, prin prisma faptului ca sunt membru CSAT si am acces la informatii clasificate cu nivel inalt. Mi se pare cu totul anormal ca am gasit acest dispozitiv in spatiul meu privat… Din cate am inteles, nu am pus mana, nu l-am studiat, este un dispozitiv de inregistrare audio. Era un dispozitiv conectat la o sursa de alimentare si avea si o betarie. Alimenta dispozitivul daca s-ar fi intrerupt sursa de energie. Eu sunt un om destul de rezervat si vreau sa fac precizarea ca pana la acest moment eu nu am nici o calitate intr-un dosar penal”, a completat ministrul de interne Carmen Dan.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele