Metrorex: Călătorii cu metroul pot plăti cu cardul bancar contactless direct la porţile de acces în staţii

0

Călătorii cu metroul pot plăti cu cardul bancar contactless direct la porţile de acces în 43 de staţii din Bucureşti, arată un comunicat transmis de Metrorex.

 

Compania a menționat că sistemul pe care l-a dezvoltat cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porţi de acces, iar tehnologiile pe care le utilizează permit ca plata călătoriei şi deblocarea porţilor de acces să se facă extrem de rapid.

Costul unei călătorii rămâne la 2,5 lei şi nu există comisioane bancare, fiind posibilă și plata mai multor intrări cu același card, se mai arată în comunicatul Metrorex.

Ca să poată ajunge pe peron, călătorii trebuie doar să apropie de semnul contactless existent la nivelul porţii de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, relatează Agerpres.

Conform Metrorex, prin extinderea noului sistem de plată contactless, Capitala României se poziționează pe harta puţinelor oraşe din Europa care oferă astfel de facilităţi moderne de acces la metrou.

 

Citește și: Prima măsură anunțată de Metrorex pentru evitarea supraaglomerării din stații

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele