Mastercard face posibilă plata cu cardul la producătorii agricoli din Piața Cibin din Sibiu

0

Mastercard, în colaborare cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Patria Bank, lansează plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu.

Într-o primă fază, consumatorii vor putea plăti direct cu cardul la 30 de producători agricoli care își vând produsele în piața sibiană. Programul-pilot își propune să aducă în atenția consumatorilor și producătorilor beneficiile introducerii plății cu cardul și, totodată, să genereze o mișcare amplă la care ulterior să adere și alte piețe, transformând plățile electronice în normalitate.

Proiectul va continua până în luna octombrie, numărul de POS-uri instalate urmând să crească pe parcursul verii.

Mai mult, producătorii agricoli vor primi un pachet ce include un POS și un card, menit să îi ajute să rămână competitivi în fața consumatorilor prin oferirea unei alternative la plata cu cardul. Ulterior, banii încasați prin POS pot fi folosiți direct de pe cardul de debit Mastercard Business, pentru achitarea diverselor cheltuieli pe care le pot avea.

Totodată, inițiativa urmărește alinierea comerțului la standardele europene Smart, dar și identificarea unui numitor comun între tendința în creștere a unui stil de viață sănătos, axat pe o alimentație bogată în fructe și legume, și fenomenul “eat local”, care presupune consumul de produse oferite de localnici. Optimizarea plăților realizată prin introducerea plății cu cardul poate determina creșterea vânzărilor de produse locale.

Dotarea Pieței Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfășurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piață din România – Piața Hala Traian din București. În urma reacțiilor pozitive primite din partea consumatorilor, Mastercard a decis să facă posibilă plata cu cardul la mai mulți producători agricoli.

Cititi si Mastercard vrea să schimbe comportamentul românilor de a plăti întreținerea în numerar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele