UPDATE: Maria Kolesnikova pare să fie în viață, un tribunal din Minsk spune că rămâne în arest

0
Maria Kolesnikova, opovanta regimului Lukașenko

Un alt membru al opoziţiei din Belarus, Maksim Znak a declarat vineri greva foamei în închisoare, după ce a fost acuzat că a lansat apeluri la acţiuni care ar putea dăuna intereselor naţionale ale ţării, a anunţat Consiliul de coordonare al opoziţiei, relatează Reuters.

 

Znak este un membru al consiliului şi un lider proeminent al protestelor care cer demisia preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după alegerile prezidenţiale de la 9 august despre care opoziţia susţine că au fost trucate. Preşedintele belarus neagă însă orice nereguli în organizarea scrutinului.

Informaţia privind intrarea în greva foamei a lui Maksim Znak a fost anunţată anterior şi de agenţia rusă Interfax, potrivit Reuters, care l-a citat pe avocatul său.

Tot vineri, un bărbat şi-a dat foc în faţa unei secţii de poliţie din oraşul belarus Smolevici şi se află în stare gravă la spital, a anunţat Ministerul de Interne.

Știre inițială

O instanţă din Belarus a decis menţinerea în arest preventiv a Mariei Kolesnikova, unul dintre liderii opoziţiei, până pe 8 noiembrie, anunţă avocatul acesteia.

Maria Kolesnikova, în vârstă de 38 de ani, este inculpată pentru “acţiuni în sensul subminării securităţii naţionale a Belarusului”, a comunicat Comisia de investigaţii.

Această știre este mai importantă decât reținerea propriu-zisă pentru că dovedește că politiciana este încă în viață.

Avocatul disidentei a anunţat vineri că aceasta a fost plasată în arest preventiv până pe 8 noiembrie.

Germania cere informații despre răpirea opozantei lui Lukașenko, Maria Kolesnikova

Maria Kolesnikova a fost arestată după ce s-a opus expulzării în Ucraina.

În Belarus au loc proteste masive faţă de realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Putin îl ajută pe Liukașenko

Rusia împrumută Belarus cu 1,5 miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, la finalul discuţiilor cu liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko. Discuțiile au avut loc în staţiunea Soci de la Marea Neagră.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele