În curând saloanele de înfrumusețare își vor relua activitatea. Dincolo de măsurile de protecție de care trebuie să ținem cont, clienții trebuie să fie informați în materie de proceduri și trenduri pentru a face cea mai potrivită alegere.
Machiajul permanent este o tehnică din ce în ce mai cerută în saloanele specializate, dar în același timp și o soluție pentru a avea ochii, sprâncenele și buzele frumos conturate, fără grija machiajului zilnic. În plus, prin această procedură se pot corecta anumite imperfecțiuni ale feței.
Sfaturi privind machiajul permanent
Florentina Iluță, specialist în Dermopigmentare Estetică și Medicală, certificată în industria de cosmetică de la London School of Beauty and Make up, ne explică de ce anume ar trebui să ținem cont atunci când ne decidem să apelăm la machiajul permanent, dar și care sunt trendurile în vara aceasta.
Î: Care sunt avantajele machiajului permanent în comparație cu machiajul clasic, tradițional?
R: Ambele machiaje, cel clasic și cel permanent, au revoluționat industria cosmetică și au evoluat fantastic în ultimii ani. Sunt produse și tehnici în machiajul clasic ce ne oferă look-ul adecvat /dorit pentru orice tip de fizionomie/ten. De asemenea, machiajul clasic îl putem personaliza corespunzător evenimentelor la care participăm (machiajul de zi, de seară, de mireasă, efecte speciale, etc).
Machiajul permanent este un tratament permanent pe care îl personalizăm doar fizionomiei. Micropigmentarea sprâncenelor, buzelor și ochilor redefinește formă, conturează și chiar evidențiază zona tratată.
Cu tratamentul ales ne vom trezi în fiecare dimineață, de aceea nu dorim să avem ceva strident pe față. Micropigmentarea este un tratament care redefinește, corectează într-un mod cât mai natural, cât mai aprope de tonul nostru, oferind un efect natural.
Î: Care sunt noutățile în acest domeniu? Ce se poartă în această vară?
R: Noul trend în materie de sprâncene în tehnica fir cu fir sunt sprâncenele fluffy, firele cât mai rare și mai ridicate. Dacă ne referim la sprâncenele pudrate observăm, de asemenea, că densitatea culorii este mult mai redusă și mai puțin compactă, astfel se păstrează mult mai mult naturalul. Noile tehnici merg pe un ton mai deschis decât cel natural tocmai pentru a ne păstra naturalețea, iar machiajul permanent să evidențieze și să redefinească formele dorite. Astfel micropigmentarea evidențiază frumusețea ochilor, fetei, buzelor. Dacă ne uităm în anii trecuți se purta un ton, chiar două, mai închis decât baza naturală, iar culoarea era mult mai compactată.
Î: Care sunt recomandările de care trebuie să ținem cont înainte și după efectuarea acestor proceduri, pentru a ne putea bucură de rezultate cât mai mult timp?
R: Înaintea oricărui tratament de micropigmentare, zona trebuie exfoliată pentru 2 -3 zile, astfel îndepărtăm stratul de celule moarte, fapt care ajută la retenția pigmentului. De asemenea, zonele trebuie hidratate și să nu aibă leziuni recente. Bineînțeles, stilul de viață este un factor important pentru menținerea tratamentului de-a lungul timpului. Dacă ne expunem la soare o crema cu factor de protecție este recomandată. De asemenea, chiar și o pălărie este de ajutor pentru a întreține tratamentul de micropigmentare.
Întreținerea anuală este recomandată pentru reîmprospătarea culorii în micropigmentare. Pentru realizarea tratamentului de micropigmentare cu succes un technician trebuie să dețInă un aparat de calitate, tehnica și pigmentul. Bineînțeles, și aftercare-ul pentru un rezultat optim.
Î: Cât de importanți sunt pigmenții folosiți pentru succesul procedurii, în sine?
R: Pigmentul în prima faza arată superb dacă este ales tonul corespunzător, însă dacă nu este un pigment calitativ acesta în timp va migra și își va schimbă tonul, de exemplu din maro spre roșu sau din negru în albastru.
De-a lungul timpului, marii producătorii de pigmenți de micropigmentare și-au schimbat deseori formulă pentru a reuși să oprească migrarea și pentru a avea un pigment cât mai aproape de nuanța inițială chiar și la vindecare.
De aceea, recomand Perma Blend ca fiind un produs de calitate pe piață și care își păstrează nuanță și textura pe tot parcursul anului și nu doar în primele luni.
Î: Care este intervalul de timp la care trebuie să revenim la cabinet pentru o nouă micropigmentare?
R: În cazul pigmentilor Perma Blend, întreținerea anuală se recomandă între 18 și 24 luni, tocmai pentru că sunt rezistenți și nu își schimbă tonul inițial.
Pentru mai multe informații despre machiajul permanent îi puteți scrie Florentinei pe pagina de facebook.