Lukașenko cere ajutorul lui Putin

0

Alexandr Lukașenko se întâlneşte, luni, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Liderul Belarusului se confruntă cu ample mișcări de protest în țară și pentru asta vrea să ceară ajutorul Rusiei. Putin va oferi ajutor militar şi economic pentru Belarus și va încerca să aducă țara în sfera de influență.

 

Lukașenko și Putin se întâlnesc luni, la Soci, în condițiile în care situaţia din Belarus pare să fi scăpat de sub control. Este a cincea săptămână de proteste privind realegerea lui Lukașenko, ceea ce i-a forţat mâna liderului din Belarus să ceară ajutor Kremlinului.

Moscova îi oferă lui Lukașenko ajutor militar şi economic.

Violențe ale poliției lui Lukașenko împotriva femeilor care protestau pașnic la Minsk

Putin a înfiinţat o „poliţie de rezervă”, la cererea lui Lukașenko, pentru a interveni dacă situaţia o va cere.

Ministerul rus a spus că va trimite paraşutişti în Belarus pentru exerciţii militare comune. Rusia s-a mai oferit să restructutreze şi să susţină sistemul bancar, transmite Reuters.

Presa internaţională scrie că ajutorul ar putea fi cartea câştigătoare a lui Putin, care a făcut presiuni mult timp pentru o integrare politică mai strânsă cu Minsk. Preşdintele rus ar putea avea, în cele din urmă, şansa să aducă Belarusul pe deplin pe orbita Rusiei.

Citește despre purificatoarele cu plasmacluster

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele