Liderul nord-coreean Kim Jong Un a apărut în public

La ceremonie "toţi participanţii au strigat ura!" când a apărut liderul nord-coreean

0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat vineri la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, informează agenţia de ştiri KCNA. Este prima apariţie publică a liderului de la Phenian după trei săptămâni de absență.

 

“Liderul suprem Kim Jong Un taie panglica cu ocazia inaugurării uzinei de îngrăşăminte fosfatice din Sunchon”, scrie agenţia nord-coreean de ştiri.

La ceremonie “toţi participanţii au strigat ura!” când a apărut liderul nord-coreean, adaugă sursa citată, precizând că, după ceremonie, Kim a vizitat fabrica şi a fost “informat despre procesul de producţie”.

Liderul nord-coreean nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunţau că acesta a inspectat avioane de vânătoare la o bază militară.

Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit pentru că nu a fost prezent la ceremoniile din 15 aprilie, zi considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi se celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Băsescu: Kim a murit

Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un este “viu şi sănătos”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele