Lecție de voință: Două ONG-uri au construit prima Secție de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din Constanța

0

Două ONG-uri au construit prima Secție de Terapie Intensivă pentru Nou-născuți din județul Constanța. Lucrările au început în aprilie 2017, iar inaugurarea secției, care a costat 2 milioane de euro, a avut loc marți, la Spitalul Județean din Constanța.

Morala, dacă nu ești nici prost, nici hoț, atunci poți construi spitale. La Constanța lucrările au durat doi ani și jumătate și au costat 2 milioane de euro.

Pe de altă parte, Firea sau Pintea, a intervenit și Plumb sau Dăncilă, se dau de ceasul morții și nu au făcut NIMIC cu spitalele regionale, ba mai mult, toate doamnele politicii dâmbovințene vor să fie politicieni și de acum în colo!

Citește Scrisoarea Corinei Creţu către Dăncilă: Clarificaţi situaţia celor trei spitale regionale

Ideea a aparținut constănțencei Alina Pătrăhău, fondatoarea ”Dăruiește Aripi”, după ce copilul unei prietene, născut prematur, a murit la scurt timp de la naștere din cauza condițiilor insalubre și a lipsei echipamentelor necesare din Spitalul Județean Constanța.

La proiect i s-au alăturat Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Spitalul de Copii ”Marie Curie” din capitală, și Alex Popa, președintele Asociației ”Inima Copiilor”, care au asigurat managementul și logistica necesare investiției.

Anual, la Spitalul Județean Constanța ajung peste 1000 de copii născuți cu afecțiuni medicale sau prematur. Ei vin din Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați, iar 8,2% dintre ei mor, o arată o statistică din 2018 a Organizației Salvați Copiii.

Județul Constanța ocupă, astfel, locul 4 în țară la numărul nou-născuților care mor din cauza condițiilor din spital sau a lipsei echipamentelor medicale necesare.

Aflați mai multe de la fața locului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele