Klaus Iohannis va primi premiul “Otto cel Mare” pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”

0

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, la Magdeburg, în Germania, premiul “Otto cel Mare” pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va primi, miercuri, 14 octombrie, la Magdeburg, Republica Federală Germania, premiul “Otto cel Mare” (“Kaiser-Otto-Preis 2020”), pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinţilor Mauritius şi Katharina), loc simbolic, cu semnificaţie deosebită pentru istoria Europei, care adăposteşte de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

În cadrul festivităţii, discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. La ceremonie vor fi prezenţi Reiner Haseloff, premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, ministru de Stat şi şef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum şi Lutz Trűmper, primarul general al oraşului Magdeburg.

“Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităţilor şi organizaţiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea gândirii europene. Distincţia a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1.200 de ani de existenţă a oraşului Magdeburg”, arată sursa citată.

Pentru 80% dintre companii, lucrul la distanță este noua normă a muncii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele