Kaspersky a detectat peste 100 de milioane de atacuri asupra dispozitivelor inteligente, în H1 2019

0

În primele șase luni ale anului, „borcanele cu miere” („honeypots”) Kaspersky – rețele de copii virtuale ale diferitelor dispozitive și aplicații conectate la Internet – au detectat 105 milioane de atacuri asupra dispozitivelor IoT, provenind de la 276.000 de IP-uri unice.

Comparativ, în primul semestru al anului 2018 au fost depistate doar aproximativ 12 milioane de atacuri, provenind de la 69.000 de adrese IP. Profitând de o securitate slabă a produselor IoT, infractorii cibernetici își intensifică tentativele de a crea și de a monetiza botnet-uri IoT. Aceasta și alte descoperiri fac parte din raportul „IoT: o poveste despre malware”, privind activitatea „borcanelor cu miere” în primul semestru din 2019.

Atacurile cibernetice asupra dispozitivelor IoT sunt în plină expansiune, având în vedere că, deși tot mai mulți oameni și organizații cumpără dispozitive „inteligente” (conectate la rețea și interactive), cum ar fi routere sau camere de securitate DVR, nu toată lumea consideră că merită efortul de a le proteja. Infractorii cibernetici, însă, văd tot mai multe oportunități financiare în exploatarea unor astfel de dispozitive.

Citește aici cum îți poți păstra dispozitivele IoT în siguranță.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele