Iohannis spune că revenirea la starea de urgență este ultima soluție

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. Președintele a anunțat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU, pentru că situația epidemiei este extrem de gravă și trebuie ținută sub control. În privința alegerilor locale, Iohannis a spus că se va lua o decizie până la mijlocul lunii august.

 

Klaus Iohannis a spus că, în timpul stării de urgență, situația a fost bine gestionată, însă apoi au intervenit o serie de decizii ale CCR și modificări legislative care au făcut gestiunea fenomenului epidemiologic mai dificilă. „O etapă notabil de negativă a fost disputa din Parlament pe legea carantinei și izolării”, a precizat președintele, acuzând PSD că a tergiversat legea carantinei și izolării „cu un cinism inimaginabil”.

Iohannis a declarat că școala nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu dispare până în septembrie și ne îndreptăm spre „un scenariu mixt, unde în funcție de specificul local vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică”. El a spus că un anunț mai clar va putea fi făcut săptămâna viitoare.

 

Președintele a vorbit și despre creșterea pensiilor și a alocațiilor:

 

„Nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat guvernul să vină cu propuneri de majorări cât ne permitem anul acesta. PNL a propus anul trecut dublarea alocațiilor, PSD a vrut să copieze măsura și a venit cu o altă dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Dar toți ne dorim să devină posibilă, poate în etape, sau – cum spun cineva – pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul”

„La fel și despre pensii: e evident că o creștere de 40% nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani. Dar este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem lăsa pensionarii să plătească integral costul contracției economice. Dar și aici justa măsură e importantă. Vă spun clar: pensiile vor crește. Guvernul va calcula cu cât.”

Citește și: Iohannis: Nicio lege nu oprește un virus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele