Iohannis anunţă consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

0
klaus-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va începe consultările cu partidele la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, chiar înainte de votul în plen.

 

„Domnul Florin Cîţu si-a depus, astăzi, mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedeşte maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus. Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un guvern care funcţionează. Guvernul Orban care a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, În România numărul infectărilor a rămas destul de mic. Suntem responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Aşadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începand cu ora 13. Nu avem niciun mom de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline, un guvern împreună cu care pot să mă dedic 100% combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având la dispoziţie atunci toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun.

Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătăţii oamenilor. De aceea, repet: răfuielile şi meciurile politice nu-şi au deloc rostul în actualul context”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Calendarul consultărilor de la Cotroceni

 

Consultările vor avea loc vineri, 13 martie a.c., după următorul program:

  • Ora 13:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Citește și: PNL pus la zid. Decizia lui Cîțu de a-și depunde mandatul de premier a stârnit indignarea liderilor partidelor politice

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele