Începerea școlii în septembrie nu mai este atât de ”bătută în cuie”

0

Ministrul Educaţiei Monica Anisie îşi propune ca ministerul să fie pregătit pentru varianta în care şcolile vor rămâne închise şi în septembrie.

 

“Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi şi să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Anisie la Antena 1.

Ea îşi propune ca la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie.

Monica Anisie a mai anunţat că Ministerul Educatiei va pregăti şi lecţii filmate. Întrebată cine le-ar putea face sau dacă acestea ar putea fi susţinute de profesori voluntari, ministrul Educaţiei a răspuns: ”Profesori voluntari avem şi acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecţii. Înregistrăm pentru toate clasele şi pentru acele materii la care putem face anumite lecţii interesante şi atractive pentru elevi. Foarte greu am putut identifica şi spaţii în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgenţă să putem să ne întâlnim şi să realizăm aceste  filmări”.

Citește și:Zeci de jurnaliști au murit în ”războiul” pandemiei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele