IMM Invest: patronii nu vor mai fi obligați să păstreze toți angajații până la sfârșitul anului

0

Guvernul modifică IMM Invest, programul de sprijin a micilor afaceri. Bugetul pentru garanțiile de stat a fost majorat cu o treime şi a ajuns la 20 de miliarde de lei. În plus, patronii care primesc finanţare nu vor mai fi obligați să păstreze toți angajații până la sfârșitul anului.

 

Sindicatele critică această prevedere și se tem de un val de concedieri pe final de an.

Peste 15.000 de firme au obținut finanțare, în condiții avantajoase, prin programul IMM Invest. Alte aproape 30.000 au dosare în analiză și așteaptă o decizie favorabilă a băncii, iar banii rezervaţi garanţiilor de stat aproape că se terminaseră. În aceste condiţii, guvernul a suplimentat bugetul, de la 15 la 20 de miliarde de lei. Majorarea a fost cerută de patroni.

Microintreprinderile și firmele mici vor putea să ceară băncilor mai mulți bani pentru cheltuieli de capital. A crescut și bugetul pentru plata dobânzilor și a comisioanelor bancare, dar și perioada în care se fac plățile.

Prin IMM Factor, statul intră indirect pe piața de Factoring

Patronii nu vor mai fi obligați să mențină toți salariații până la sfârșitul anului. Măsura este criticată de sindicate, care se tem de concedieri.

Până în prezent, una din trei firme care a cerut băncii finanțare prin programul IMM Invest a fost respinsă.

În total, peste 67.000 de firme mici și mijlocii s-au înscris în programul IMM Invest. Valoarea creditelor garantate, acordate micilor afaceri, este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Alege cel mai bun purificator pentru aerul de la tine din dormitor de pe casoteca.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele