Grecia a raportat miercuri cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19

0

Grecia a raportat, miercuri, 262 de noi cazuri de Covid-19 – cel mai mare număr la nivel zilnic de la aparția epidemiei de coronavirus în această țară, transmite The New York Times. Joi, însă, numărul cazurilor de infectare a scăzut la 204, potrivit presei locale.

 

Creșterea numărului de infecții din ultimele săptămâni a făcut ca autoritățile să introducă treptat mai multe restricții tocmai când sezonul turistic atinge punctul culminant.

Începând din data de 17 august, pentru a intra în țară, turiștii din Suedia, Belgia, Olanda și Republica Cehă vor trebui să prezinte o dovadă din care să reiasă că rezultatul testului pentru noul coronavirus este negativ. Testul nu poate fi mai vechi de 72 de ore înaintea sosirii.

Aceleași reguli se aplică și turiștilor care intră în Grecia prin punctele terestre de frontieră. Un test negativ le este deja cerut și pasagerilor care sosesc cu avionul din Bulgaria, România, Emiratele Arabe Unite și Malta.

Miercuri, autorități ale aviației civile au prelungit interdicția zborurilor din Turcia până pe data de 31 august, iar zborurile din Albania și Macedonia de Nord sunt restricționate doar pe aeroporul din Atena.

Citește și: Cei mai mulți turiști infectați cu coronavirus care sosesc în Grecia sunt din România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele