Germania se confruntă cu un record de infectări

0

Germania a depăşit joi – pentru prima oară de la începutul pandemiei covid-19 – pragul de 10.000 de contaminări în 24 de ore şi a înregistrat 11.287 de cazuri, cu aproape 3.700 mai multe faţă de miercuri, depăşind cu mult vârful de 7.830 de îmbolnăviri înregistrat vineri, potrivit Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI).

 

Germania – la fel ca restul ţărilor europene – se confruntă, de mai multe săptămâni, cu o creştere puternică a infecţiilor cu covid-19.

În urma intensificării epidemiei, autorităţile germane şi-au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând interdicţii cu privire la adunări.

Vezi și Fonduri europene pentru echipamente de dezinfectare a școlilor

Restricţii locale au fost de asemenea impuse, de exemplu la Berlin, unde purtarea măstilor este obligatorie pe anumite străzi foarte frecventate.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă în mod solemn concetăţenilor săi să-şi reducă la maximum relaţiile sociale şi i-a îndemnat să rămână acasă.

”Ceea ce se va întâmpla la iarnă şi de Crăciun se va decide în zilele şi săptămânile viitoare”, a avertizat ea.

Germania, salutată cu privire la modul în care a gestionat primul val covid-19, a înregistrat în ultima perioadămai multe vârfuri de contaminare.

Un voluntar în testarea unui vaccin anti COVID-19 a murit în Brazilia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele