Fum deasupra Capitalei: Parcul Văcăreşti a luat foc și azi

0

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că un al doilea incendiu, însă de mici proporţii, s-a produs în zonă în decurs de mai puţin de 24 de ore şi solicită sprijinul Poliţiei Capitalei pentru monitorizarea permanentă a parcului.

“Al doilea incendiu, de mici proporţii, în decursul a nici 24 de ore în Parcul Natural Văcăreşti. A fost stins de către vizitatori şi pompieri, care au sosit foarte repede. Poliţia a demarat anchetă inclusiv pentru acest incendiu. Solicităm în continuare Inspectoratului Poliţiei Capitalei intervenţia pentru monitorizarea 24 din 24 a parcului”, a precizat Administraţia Parcului într-o postare pe Facebook.

Anterior, aceeaşi sursă anunţa că incendiul de luni a afectat zona sud-vestică a parcului.

“Biologii nu au identificat animale afectate de incendiu la monitorizarea de astăzi. Acum, mamiferele s-au retras în zonele cu vegetaţie intactă, urmând să revină pe suprafeţele afectate de îndată ce vegetaţia se va regenera, după următoarele ploi”, preciza ONG-ul.

Luni, în jurul orei 17,00, ISU-BIF anunţa că 11 autospeciale de stingere au intervenit în cazul incendiului din Delta Văcăreşti. Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 20,00.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele