Focarele de coronavirus se găsesc, în special, în centrele de bătrâni și copii

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, marţi seară, că focarele de Covid-19 sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni şi copii.

 

“INSP face o evaluare la nivelul fiecărui judeţ pe focare şi pe intensitatea cazurilor din aceste focare. Din declaraţiile pe care le avem noi focarele sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni, pentru copii, pe locul doi sunt cele din unităţile spitaliceşti, pe locul trei sunt din agenţii economici şi urmează celelalte într-un număr mai mic.

Fiecare judeţ are pe raportare focarele, fiecare judeţ are pe raportare evoluţia focarelor în ultimele 14 zile, ştim că un focar se stinge atunci când nu mai avem un caz nou în ultimele 14 zile. Avem această evaluare, în măsura în care vor respecta atât GDPR-ul, cât şi acea confidenţialitate pentru pacient şi locaţia unde se află, vom putea da şi publicităţii”, a  declarat ministrul Sănătăţii.

“Focarele sunt în dinamică, ele se nasc de la o zi la alta. Noi avem focare pe care le judecăm în ultimele 14 zile sau în ultima lună. Un focar constituit este apariţia a trei cazuri într-o anumită locaţie. Evoluţia şi evaluarea fiecărei anchete epidemiologice din spatele fiecărui caz, arată masivitatea acelui focar sau extinderea lui”.

Burleanu îl susține în continuare pe Rădoi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele