Florin Iordache numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

0

Plenul Parlamentului a decis numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Iordache a fost numit în funcţie cu 185 de voturi pentru şi 43 contra.

 

Augustin Zegrean a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra, iar Ionuţ Duli Mazâlu – 2 voturi pentru şi 226 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17.

Ceilalţi candidaţi au obţinut: Rodica Penescu – 4 voturi pentru şi 187 contra, iar Andrei Ciochiu – 13 voturi pentru şi 178 contra.

Iordache și Zegrean propuși pentru șefia Consiliului Legislativ

Votul a fost secret, cu buletine.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Şerban Iliescu, iar de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a demisionat Gheorghe Popescu.

Barna, revoltat

Dan Barna spune că numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ reprezintă “o sfidare la adresa oricărui român cinstit”.

“Mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ e o sfidare la adresa oricărui român cinstit. Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente. A executat ordine fără să clipească şi fără să ţină seama de interesul public. A fost doar instrument, niciodată cetăţean. A fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român. Dacă ar fi să îi pun o întrebare, aşa cum insistent cerea domnia sa într-o celebră conferinţă de presă, atunci aceasta ar fi ‘Nu vă e ruşine?'”, a scris Barna pe Facebook.

Liderul USR a menţionat că parlamentarii formaţiunii pregătesc un proiect de lege care “va reglementa mai strict situaţia de la Consiliul Legislativ”, acordând o atenţie sporită limitelor mandatului.

Vezi cum arată un purificator de aer capabil să distrugă coronavirus

Și parlamentarul USR Plus Iulian Bulai își exprimă regretulîn legătură cu numirea lui Iordache. Bulai, șef al organizației Neamț ne amintește de votul din 6 decembrie: ”Măcelarul justiției, Florin Iordache, este noul șef pe viață la Consiliul Legislativ. Instituția care spune dacă propunerile legislative sunt ok sau nu.

Cu 185 de voturi pentru. Pentru hoție.

Noapte bună, România.

Ne vedem la vot pe 6 decembrie”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele