Firea suspendă activitatea teatrelor din subordinea Primăriei Capitalei

0

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Fară a mai lua decizii cu inima, așa cum a declarat la Antena3, Firea a precizat că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii – Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti.

Firea ar lua decizii cu inima, nu rațional, privind coronavirusul. Declarații la Antena3

Meciurile de handbal ale CSM se vor desfăşura fără spectatori.

Gabriela Firea a făcut apel, în Comandamentul de urgenţă, convocat la PMB în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală, ca bucureştenii să ţină cont de toate recomandările autorităţilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Ce facem cu școlile?

“Acestea (şcolile – n.r.) sunt în administrarea primăriilor de sectoare. Discuţiile sunt pro şi contra în societate. Putem să nu închidem nicio şcoală, nicio grădiniţă şi să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Este şi această variantă susţinută public de foarte multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili şi înţelepţi, să închidem şcolile şi grădiniţele. Şi vă spun şi de ce, care este pericolul: domnul care a venit din Italia, de la Roma (…), nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu nişte persoane. Când a rămas la domiciliu izolat, s-a întâlnit cu prietena, cu fiica şi cu prietenul fiicei. Prietena este şi ea bolnavă, a avut test pozitiv de ieri, este internată. Îi doresc multă sănătate, dar şi ea este la serviciu şi s-a întâlnit cu toţi colegii. Acei colegi au copii, părinţi. Vă daţi seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică?”, a declarat ea în cadrul comandamentului de urgenţă convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Primarul general a mai spus că sunt multe autorităţi care “se tem să ia măsuri dure, pentru că se tem să fie criticate”.

Sigur, și Primarul Firea s-a temut de astfel de măsuri dure renunțând la taxa Oxigen, o taxa care o putea costa un număr mare de voturi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele