Firea, îngrijorată de începerea școlii

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, este de părere că noul an şcolar începe cu foarte multă îngrijorare şi a criticat actualul Guvern că nu a reuşit achiziţia de tablete pentru elevi.

 

”Suntem într-un an foarte greu, din mai multe puncte de vedere şi cea mai mare bucurie a elevilor, eu aşa îmi aduc aminte, era să înceapă şcoala, după o vacanţă binemeritată. Acum şcoala începe cu foarte multă îngrijorare, atât din partea părinţolor, a bunicilor şi sunt convinsă că şi copiii sunt foarte bine informaţi. Prin urmare nu avem decât să muncim să luăm acele măsuri  necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, să vedem ce s-a întâmplat în întreaga Europă, ce metodologii aplică alte oraşe şi să le aplicâm în Bucureşti şi în întreaga ţară. Din păcate, noi suntem un caz unic în Europa şi anume, Guvernul nu a reuşit să distribuie măştile promise pentru copiii care provin din familii cu venituri mici. Nu doar în Europa, în întreaga lume, guvernele s-au implicat foarte mult pentru începerea anului  şcolar în siguranţă, asigurând tablete, iarăşi o promisiune neonorată, pentru că s-au promis 250.000 şi ele nu au venit. S-a transmis de la Guvern că se va organiza o licitaţie, abia în decembrie, pentru doar 70.000. Practic, şcoala începe cu foarte multe de întrebare, din punct de vedere al logisticii necesare, să asiguri învăţământ la distanţă, pentru că, m-am informat şi eu în ţară, cele mai multe şcoli vor practica sistemul hibrid”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, joi seară.

În ceea ce priveşte Capitala, primarul general spune că primăriile de Sectir au avut grijă să achiziţioneze tabletele necesare elevilor, iar Primăria Generală s-a asigurat că va fi făcut triajul elevilor în fiecare dimineaţă.”În Bucureşti am avut Comandament pentru începerea şcolilor cu primarii de Sectoare, viceprimarii, managerii, profesori, alte cadre didactice, am stabilit un set de măsuri, şcolile sunt în administrarea Sectoarelor, dar primăria Capitalei sprijină cu logistică, acolo unde este nevoie. Cele mai multe Sectoare au, prin grija primarilor, achiziţionate deja tablete electronice, pentru copiii care nu au primit de acasă un astfel de instrument de lucru, pentru familiile cu venituri foarte mici. de asemenea, toţi au asigurat măşti de protecţie. Noi asigurăm lucruri esenţiale, şi anume, triajul în fiecare dimineaţă la intrarea în şcoală, prin cabinetele de medicină şcolară”, a declarat Firea.

Gabriela Firea mai spune că deşi mulţi dintre adversarii săi spun că ea nu a făcut nimic, în şcolile din Bucureşti au fost înfiinţate cabinete şcolare medicale sau stomatologice.

Citește și:Pericol de incendii în Grecia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele