Firea fuge constant de Nicușor Dan

0

Nicușor Dan, candidatul partidelor de dreapta la alegerile pentru Primăria Generală a Municipiului București i-a făcut o surpriză candidatei PSD, Gabriela Firea, invitând-o la o dezbatere chiar în fața Uzinei de Reparații a STB. Prim-vicepreședinta PSD a refuzat această invitație, deși cu doar câteva zile înainte ea alesese ca loc al unei dezbateri o autobază STB.

Încercările lui Nicușor Dan, candidat al alianței partidelor de dreapta la Primăria Municipiului București, de a o aduce la o dezbatere pe Gabriela Firea, primarul Capitalei și prim-vicepreședinte al PSD, au rămas fără rezultat. Cea mai recentă tentativă s-a produs astăzi, când Nicușor Dan a răspuns pozitiv propunerii primarului PSD Gabriela Firea și a încercat să organizeze o dezbatere la URAC, uzina de reparații a STB. Candidatul partidelor PNL – USR PLUS a adus în fața atelierelor, unde Gabriela Firea urma să inaugureze un tramvai modernizat, două pupitre, pe care erau trecute numele celor doi candidați.

„M-am gândid să-i îndeplinesc dorința”

„Am aflat că astăzi, la ora 11.00, acum, primarul în funcție urma să viziteze URAC, uzinele din spatele nostru, care țin de STB. După cum știți i-am adresat de-a lungul timpului mai multe provocări Gabrielei Firea de a participa la o dezbatere și domnia sa a zis că vrea o dezbatere, dar să fie la o autobază STB, și atunci m-am gândit să-i îndeplinesc dorința, de-asta am pus pupitrul. O așteptăm în continuare, am sunat-o la ora 10.00 să o anunț că voi fi aici, nu mi-a răspuns, i-am trimis un SMS, știe de această invitație”. Așa a început Nicușor Dan conferința de presă care ar fi trebuit să fie o dezbatere între cei mai bine plasați candidați în sondajele de opinie, pentru alegerile din București. Nicușor Dan a rugat presa să mai aștepte 10 minute, în speranța că Gabriela Firea va apărea.

Licitația celor 100 de tramvaie

După cele 10 minute de așteptare, în care primarul Capitalei nu a apărut, Nicușor Dan a anunțat temele pe care ar fi vrut să le discute împreună cu Gabriela Firea.

Primul subiect a fost legat de tramvaie, având două puncte: licitația celor 100 de tramvaie, pe care PMB o atribuise turcilor de la Durmazlar, dar CNSC și Curtea de Apel București au întors decizia și au declarat câștigătoare compania românească Astra Arad, iar al doilea punct a urmărit presupusa modernizare a unui tramvai, care de fapt ar fi fost doar vopsit și care ar fi trebuit să folosească publicității electorale a Gabrielei Firea. Referitor la achiziția celor 100 de tramvaie, Nicușor Dan a spus că „Primăria Capitalei a fost nevoită, obligată de instanță să atribuie contractul pentru cele 100 de tramvaie către Astra Arad. A fost o licitație cu dedicație. A fost un act de corupție și sunt convins că Parchetul se va sesiza în acest caz. A fost o licitație în care, Primăria Capitalei a favorizat, pe față, o firmă turcească în detrimentul unei firme românești.” El a mai spus și că primarul ar fi trebuit să-și dea demisia, în acest caz. „Într-o astfel de situație, în orice țară normală, primarul în funcție și-ar fi dat demisia, nu este cazul cu actualul primar”.

Gabi Firea a explicat cum folosim transportul în comun după 15 mai în București

Referitor la tramvaiul modernizat, Nicușor Dan a spus că Gabriela Firea pretinde doar că l-a modernizat. „Vine la uzina STB, la URAC, vopsește un tramvai cu picățele roșii și pretinde că l-a modernizat. De fapt, tramvaiul pe care o să vi-l prezinte, face parte dintr-un lot de 46 de tramvaie, care au fost modernizate în intervalul 2010-2015″.

Achiziția Parcului Verdi

Tema a doua propusă de Nicușor Dan a fost la fel de sensibilă pentru actualul primar, Gabriela Firea. Este vorba despre investigația publicată de RISE Project, pe marginea achiziției de către Primăria București a unei suprafețe de 5 hectare din Parcul Verdi, de la mai multe persoane. Nicușor Dan a subliniat că și în acest caz există suspiciunea de corupție. „Este cel mai mare tun al administrației Firea, 50 de milioane de euro, de 10 ori peste prețul piesei. Ancheta Rise Project dezvăluie o grupare de interese și complicități cu Primăria, infracțiunea se putea vedea și din documentele publice”. Candidatul PNL – USR PLUS o acuză pe Gabriela Firea de minciună: „Minte ca de obicei și vine și spune că nu a avut nimic de-a face cu această procedură de achiziție, că nu a făcut parte din comisie, însă, membrii comisie sunt oamenii ei de încredere, îi găsiți în dispoziția prin care această comisie a fost numită”.

Firea anunță peste 5000 de teste pe zi pentru copiii care merg la școală

Telefoane otrăvite

La final, Nicușor Dan a vorbit și despre o campanie murdară de dezinformare, desfășurată de persoane din STB, din sindicatele acestei companii municipale, implicate politic la PSD, care răspândesc informații false. „Ne-am întors la nivelul anilor 90 și PSD folosește o campanie de telefoane otrăvite, în care bucureștenii sunt sunați și li se spune aceeași minciună, că subvenția va fi tăiată și că biletul de autobuz va costa 6 lei”, a mai spus Nicușor Dan.

Aer curat în casă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele