Firea ar vrea și ea renumărarea voturilor

0

Gabriela Firea acuză ”multe nereguli” în procesul electoral şi anunţă că social-democraţii analizează posibilitatea de a cere renumărarea voturilor din Bucureşti.

 

”La prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton”, a afirmat Firea.

”Acesta este, deocamdată, scorul. Din păcate sunt destul de multe nereguli care sau constatat, eu am avut demnitatea şi coloana vertebrală să nu contest, în vreun fel, rezultatul anunţat de BEC parţial, e adevărat, dar să ştiţi că avem informaţii ca în mai toate sectoarele din Capitală acum. La reverificarea proceselor verbale şi  a tuturor situaţiilor e posibil să se descopere nişte inadvertenţe şi cred că acestea trebuie semnalate”, a afirmat, marţi seară, la România TV, Gabriela Firea.

Întrebată dacă e posibil să ceară renumărarea voturilor, Firea a afirmat: ”Eu vă spun sincer, până acum nu a vrut să o fac (…) Nu vreau să par omul care nu acceptă o situaţie, nu văd nimic rău în a renumăra voturile.

E foarte bine dacă se decide acest lucru, dacă vom lua această decizie, pentru că adevărul nu trebuie să deranjeze pe nimeni, nici pe noi, nici pe ceilalţi, chiar mp miră îndârjirea cu care nu se doreşte renumărarea voturilor la sectorul 1.

Dacă totul e atât de clar şi curat de ce nu se acceptă?”.

Firea a precizat că s-a discutat despre a se solicita renumărarea voturilor din Bucureşti, dar decizia nu a fost luată. ”Am decis de comun acord  ca astăzi şi inclusiv în această noapte să se verifice procesele verbale, încheierile acestora, corespondenţa sau nu a cifrelor cu ceea ce apare pe site-ul AEP. (…) Dincolo de mine de a spune clar în această seară că ne-am decis deja să contestăm – acest lucru îl va anunţa mâine preşedintele partidului, domnul Marcel Ciolacu, în urma verificărilor pe care le mai facem în această seară – există totuşi semne că rezultatul nu este chiar întocmai cu realitatea şi poate se leagă cu ceea ce s-a întâmplat în ziua alegerilor când la prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată în două trei ore totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton”, a mai declarat Firea.

 

Românii s-au întors cu fața spre vaccinuri. Prețul unui vaccin este între 100 și 300 de lei

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele