Facebook a mai scăpat de un proces

0

Facebook a obţinut o aprobare preliminară din partea unui tribunal federal american, pentru închiderea unui proces în care compania este acuzată de colectarea şi stocarea datelor biometrice aparţinând unor milioane de utilizatori, fără să le fi solicitat consimţământul.

 

În luna iulie, compania de media socială şi-a majorat oferta pentru închiderea procesului cu 100 de milioane de dolari, la 650 de milioane de dolari. În acest proces, utlizatorii din statul Illinois au acuzat Facebook că a încălcat Legea privind Confidenţialitate Informaţilor Biometrice. Acordul revizuit rezolvă îngrijorările curţii, ceea ce a dus la aprobarea preliminară a  acordului pentru închiderea procesului colectiv, a scris judecătorul James Donato într-o decizie înregistrată la tribunalul districtual din districtul nordic al Californiei.

Potrivit acuzaţiilor, Facebook a încălcat legea prin intermediul funcţiei ” Tag Suggestions”, care a permis utilizatorilor să îşi recunoască prietenii de pe Facebook din fotografiile publicate anterior, potrivit procesului care a început în 2015.

Citește și: Joe Biden a acceptat nominalizarea pentru rolul de candidat la preşedinţie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele