Economiile se prăbuşesc dar Amazon și Facebook fac profituri uriașe

0
Cele mai mari companii ale industriei tehnologice au raportat joi un profit combinat de 28 de miliarde de dolari, potrivit NYT.
Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu resimte criza cauzată de pandemia de coronavirus. A înregistrat joi cel mai mare profit din istoria sa de 26 de ani.
Acţiunile Amazon au crescut cu 5%, iar compania a angajat 175.000 de persoane în ultimele luni, dupa ce a văzut că cererea pentru serviciile sale a crescut. Compania a declarat că veniturile au crescut cu 40% faţă de anul precedent, desi a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţia de echipamente de protecţie pentru angajaţii săi.
Şi Facebook a bătut joi estimările analiştilor cu privire la veniturile trimestriale.
Aceştia au prevăzut o creştere similară în viitor, în condiţiile în care întreprinderile au exploatat instrumentele de reclame digitale, în ciuda unui boicot fără precedent şi a crizei economice provocata de pandemie.
Veniturile Facebook din al doilea trimestru au înregistrat cel mai scăzut avans din istoria companiei, de 11%, însă cu mult peste aşteptările analiştilor, care estimau un plus de doar 3%. Compania a avut încasări din publicitate în creştere cu 10%, până la valoarea de $18,3 miliarde, potrivit Reuters.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele