Economia va reporni după ce trece pandemia, promite Orban

0

Premierul Ludovic Orban a afirmat că economia va reporni după ce trece epidemia.

DEclarațiile au fost făcute în direct Digi 24.

“Economia va reporni după ce trece epidemia. (…) Când va trece, sigur sunt estimări pe care le-am făcut pe diferite scenarii, dar e clar că până în momentul respectiv, noi trebuie să fim pregătiţi cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice odată cu normalizarea. La iniţiativa preşedintelui României ştiţi că am constituit un comitet de lucru economic cu reprezentanţi ai instituţiilor importante ai mediului de afaceri. Am demarat o consultare pe scară largă cu companiile pe domenii de activitate. Deja am avut discuţii cu companii automotive, constructori de maşini, am avut consultări cu transportatorii, am avut consultări cu sectorul agroalimentar, continuăm consultările pe fiecare domeniu de activitate pentru a pune un diagnostic corect şi a putea face previziunie corecte”, a declarat Orban.

El a spus că a solicitat Institutului Naţional de Statistică să pună la dispoziţie date pentru o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această pandemie.”Am solicitat Institutului Naţional de Statistică să ne pună la dispoziţie date ca să avem o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această epidemie şi în special situaţia pe diferite ramuri economice. De asemenea, facem analize la nivel internaţional privitor la evoluţia economiilor, se ştie că România este puternic legată de Europa, noi avem 80% din schimburile comerciale sunt cu Uniunea Europeană, cu ţări din Uniunea Europeană şi în mare parte economia României este dependentă de măsura în care evoluează aceste economii”, a afirmat premierul.

Citește și: Premierul Ludovic Orban a afirmat că economia va reporni după ce trece epidemia, iar autorităţile trebuie să fie pregătite cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice. Ludovic Orban a fost întrebat, dumincă seara, la Digi 24, când se va redeschide economia. “Economia va reporni după ce trece epidemia. (…) Când va trece, sigur sunt estimări pe care le-am făcut pe diferite scenarii, dar e clar că până în momentul respectiv, noi trebuie să fim pregătiţi cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice odată cu normalizarea. La iniţiativa preşedintelui României ştiţi că am constituit un comitet de lucru economic cu reprezentanţi ai instituţiilor importante ai mediului de afaceri. Am demarat o consultare pe scară largă cu companiile pe domenii de activitate. Deja am avut discuţii cu companii automotive, constructori de maşini, am avut consultări cu transportatorii, am avut consultări cu sectorul agroalimentar, continuăm consultările pe fiecare domeniu de activitate pentru a pune un diagnostic corect şi a putea face previziunie corecte”, a declarat Orban. El a spus că a solicitat Institutului Naţional de Statistică să pună la dispoziţie date pentru o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această pandemie. “Am solicitat Institutului Naţional de Statistică să ne pună la dispoziţie date ca să avem o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această epidemie şi în special situaţia pe diferite ramuri economice. De asemenea, facem analize la nivel internaţional privitor la evoluţia economiilor, se ştie că România este puternic legată de Europa, noi avem 80% din schimburile comerciale sunt cu Uniunea Europeană, cu ţări din Uniunea Europeană şi în mare parte economia României este dependentă de măsura în care evoluează aceste economii”, a afirmat premierul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele