După ce Sorina Pintea s-a numit director medical la Spitalul Judeţean Baia Mare, Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii să o demită

0

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea, care s-a numit director medical la Spitalul Județean Baia Mare.

 

Discuția a avut loc în debutul şedinţei de guvern de astăzi, scrie News.ro.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa de urgenţă adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi, dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, vechiul director care a revenit asupra deciziei şi care, din câte am înţeles, s-a numit pe sine director medical în Spitalul Judeţean”, i-a transmis premierul Ludovic Orban ministrului Sănătăţii.

La rândul său, ministrul Sănătății a răspuns: “Am luat legătura în Maramureş şi pregătim procedurile”.

Sorina Pintea a anunţat, ieri, că îşi retrage demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare și că va fi înlocuită pe durata incapacităţii temporare de muncă, de directorul medical Vasile Pop.

Pintea a fost reţinută de DNA la sfârşitul lunii februarie, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe rânduri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă, fiind plasată, ulterior, sub control judiciar.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele