Dumincă, tu alegi cum trăiești „acasă”!

0

Aveam 19 ani când am plecat la facultate. Plecam cu un gust amar și cu dorința de a-mi găsi calea. Bistrița, la fel ca și acum, nu mi-a oferit mare lucru.

Am 24 de ani și nu mi-a mai rămas decât să plec din țară sau ….

În prag de alegeri locale vedem politicienii, „aceiași” politicieni dornici de schimbare, care vin împachetați mai frumos, mai actual, mai „spălați”, mai școliți în ale manipulării, dar de fapt mizeria e tot sub preș.

Auzi discursuri că agenda politicienilor nu coincide cu cea a românilor, că există o ruptură între politician și român. Ei bine, în această campanie am simțim o ruptură între cetățeni și normalitate, nu între cetățeni și politicieni, pentru că politicienii sunt cele mai maleabile ființe de pe pământ, se pliază pe ceea ce vor oamenii să audă. Românii vor pensii mai mari? OK. Le dăm pensii mai mari, dar doar pe hârtie, pentru că acum chiar nu mai e de unde (tot fraierii de contribuabili, ăia despre care scrie A3 că nu mai au joburi, tot ăia trebuie să plătească).

De ce zic că există o ruptură între cetățeni și normalitate? Ei bine, românii nu conștientizează în ce lume trăiesc, românii nu își dau seama că nu trebuie să-l mai voteze pe cel care a făcut un metru de asfalt, pe cel care a renovat blocurile, fără să pună termoizolație, pe cel care a adus un autobuz din Turcia sau pe cel care taie panglica la fiecare nouă bordură.

Românii nu trebuie să se mai mire la normalitate, românii merită mai mult, românii merită într-adevăr o țară ca afară, un stat care este în slujba cetățenilor, nu un stat arogant, o primărie plină de angajați cu burtă, care de abia așteptă să te umilească atunci când le treci pragul.

Este inadmisibil ca în 2020 să existe orașe, atenție orașe, fără străzi astfaltate, fără canalizare. Este inadmisibil ca în 2020 să existe școli cu wc-ul în fundul curții, cu elevi nu fără tablete, ci fără manuale.

România trebuie să meargă la psiholog!

Este foarte greu să trecem peste trauma pe care a creat-o PSD. PSD este un violator, „a abuzat” generații întregi. Eu nu am trăit în perioada comunistă, dar mulțumită PSD am simțit ce înseamnă sărăcia, posibilitățile limitate, am văzut ce înseamnă lipsa de viziune și dezinteresul față de oameni.

De ce zic PSD? Pentru că e simplu!

PSD a adunat oameni care au ceva în comun: setea de putere, cultul personalității, combinatozauri. E simplu să ne uităm pe date, să ne uităm la cum trăiesc oamenii din unele orașe și cum trăiesc alții. Să ne uităm la cum trăiesc oamenii din Cluj și la cum trăiesc oamenii din București, la cum trăiesc oamenii din Blaj, Alba Iulia sau Bistrița (tot oraș cu o bogată istorie).

Primari precum Boc sau Bolojan au înteles ce înseamnă dezvoltarea, investițiile, au înteles ce înseamnă Uniunea Europeană, au făcut pentru România cât au făcut toate guvernele socialiste în ultimii 30 de ani.

Sunt primari care au generat prosperitate, au atras fonduri europene de milioane de euro, au adus bunăstarea printre oameni și au crescut calitatea vieții.

Eu și mâine m-aș întoarce acasă, din acest București în care dimineața stau cu sufletul la gură dacă o să vină sau nu apa caldă.

Eu și mâine m-aș întoarce acasă dacă aș avea în Bistrița, în județul Bistrița-Năsăud, un loc de muncă, o perspectivă de viitor, nu doar pentru mine, ci și pentru familia pe care într-o zi aș vrea să o am. Mi-ar plăcea să avem școli performante, un spital european, drumuri și căi ferate sigure.

Ca mine sunt mulți tineri, care au plecat la Cluj, la București sau în străinătate pentru a-și face un rost. Și acolo au rămas.

Ca mine sunt mulți tineri care vor să își vadă părinții mai des, nu doar de sărbători, dar cei care ne conduc preferă să ne țină captivi într-un sistem fără viitor, în comunități care se sting, de sărăcie și bătrânețe.

Țara nu te vrea doar prost, ci și sărac – acesta ar fi trebui să fie sloganul PSD din acest an

Dragi bunici și părinți, a trecut vremea „dacă nu am avut eu, măcar ei să aibă” – este o gândire greșită, iar în acest ritm, doar ei, politicienii o să aibă. Votați oameni cu viziune, iar dacă spuneți că nu aveți cu cine, este clar că suferiți de sindromul Stockholm, iar PSD va abuza această țară până când și ultimul tânăr va lua calea străinătății.

Cum spunea un mare întelept în viață: „Când spui că nu ai cu cine vota, spui de fapt că toți sunt la fel. Când spui că toți sunt la fel, recunoști că nu poți să cerni bobul de neghină, omenia de mișelie, cinstea de hoție: ai o problemă la sită”.

Votați oameni care au viziune, votați oameni care pot face ceva și care vor să facă ceva pentru ceea ce numim „acasă”.

Dumincă tu alegi cum trăiești „acasă”!

Citește și Pare că trăim într-o nouă era sovietică

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele