Cioloș și Barna la Constanța, depsre PSD: campanie de minciuni, coordonată de nişte hoţi

0

„Observaţi că nu există alt cârlig cu care să fim agăţaţi decât acest gen de speculaţii, care nu sunt dovedite, ci sunt aruncate doar pe piaţă şi întreţinute, preluate şi rostogolite de televiziuni şi de companii de presă care sunt controlate sau influenţate politic de Liviu Dragnea. Nu a fost niciodată prezentată nicio dovadă, decât speculaţii. Ca şi cu ideea aceea aberantă că eu sunt fiul lui Soros. Ce vreţi să explic la lucrul acesta? Când am tată, am mamă, am familie, ce vreţi să explic la astfel de aberaţii?”, a afirmat Dacian Cioloş.

El a spus că membrii conducerii PLUS au dat o declaraţie pe propria răspundere că nu au colaborat cu Securitatea sau cu alte servicii şi a cerut ca şi cei din PSD să facă acelaşi lucru.

„Am cerut tuturor celor din conducerea PLUS o declaraţie pe proprie răspundere că nu au colaborat nici cu Securitatea, nici cu servicii de informaţii din perioada democratică, nici din ţară şi din străinătate şi că nici nu colaborează. O declaraţie pe proprie răspundere opozabilă în justiţie dacă cineva a minţit. Şi am cerut domnului Dragnea să facă acelaşi lucru cu cei din conducerea PSD. Şi de acolo încolo putem să începem să discutăm ca nişte oameni serioşi, pentru că deocamdată ceea ce face domnul Dragnea nu e seriozitate, aruncă aşa cu o umbră de ironie în vârful buzelor nişte acuzaţii şi se dă mare patriot. Cam atâta poate să facă domnul Dragnea în timp ce pe la spate face fonduri suverane ca să-şi suveranizeze averea pe care a făcut-o fiind în fruntea statului de zeci de ani de zile”, a mai spus Cioloş.

El a precizat că cei din partid nu trebuie să îşi piardă vremea cu astfel de acuzaţii, iar cei care le fac şi nu le dovedesc sunt nişte mincinoşi.

Cioloş crede că şi Liviu Dragnea trebuie să dovedească nişte acuzaţii care i-au fost aduse legate de furtul din bani publici.

Citește și Cioloș vede Alianța în primele trei forțe politice ale României

„Nu avem de ce să ne justificăm pe afirmaţii care nu sunt dovedite şi că domnul Dragnea trebuie să dovedească dânsul acuzaţii care i s-au adus legat de furtul din bani publici, acuzaţii care au venit cu dovezi. Că domnul Dragnea trebuie să ne spună cum şi-a făcut averea pe care o are el şi fiul lui, domnul Dragnea trebuie să ne spună de ce insistă pentru subvenţii la tomate, de ce insistă pentru subvenţii la porc, de exemplu, şi să ne explice că nu e în conflict de interese cu acest gen de abordare. Astea sunt lucruri clare şi concrete la care domnul Dragnea trebuie să răspundă. Nu am de ce să răspund la acuzaţii care nu sunt dovedite”, a mai spus Cioloş.

El a mai spus că PSD a moştenit structurile fostei Securităţi şi aplică metodele acesteia. „Aceşti indivizi nu ştiu să facă altceva decât să aplice exact acele metode securiste şi comuniste care s-au aplicat şi în anii 70, şi în anii 80 până la Revoluţie. Pentru că acolo e fosta Securitate, oricum acolo sunt comportamentele fostei Securităţi, în acel partid, care a moştenit aceste structuri. Şi tocmai ca să se ascundă de aceste lucruri îi acuză pe ceilalţi. Exact de ce le e teamă lor să nu fie acuzaţi, exact asta o scot ei în faţă, dar fără dovezi, folosind doar capacitatea pe care o au de a transmite un mesaj şi de a semăna suspiciune şi neîncredere”, a precizat Dacian Cioloş.

Preşedintele USR, Dan Barna, l-a completat spunând că este vorba despre o campanie de minciuni, coordonată de nişte hoţi.

„În realitate vorbim de o campanie de minciuni, coordonată de nişte hoţi. E o luptă de comunicare, noi aşa privim. Fiind o luptă de comunicare, sunt importante mesajele şi mesajul pe care l-am transmis chiar zilele trecute a fost că media de vârstă a membrilor USR este 11 ani la Revoluţie. Acuzaţia de securism este de un ridicol absolut, este pur şi simplu o minciună”, a afirmat Dan Barna.

Citește și Barna cere din Piața Victoriei ca ordonanța pe legile justiției să fie retrasă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele