Dosarului Revoluției a fost retrimis la Parchetul Militar pentru remedierea unor erori

0

Instanța Supremă a decis retrimiterea dosarului Revoluției către procurorul din cadrul Parchetului Militar, pentru remedierea unor erori. ÎCCJ cere ca în 5 zile să se comunice dacă menține dispozițiile sau reia cauza.

 

ÎCCJ a decis vineri, să transmită încheierea motivatã Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare, pentru remedierea unor erori din Dosarul Revoluției.

Procurorul are termen de 5 zile de la comunicare pentru remedierea neregularităților actului de sesizare și să comunice dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților, ori solicitã restituirea cauzei.

Iliescu și ”teroriștii” de la Revoluție vor fi investigați de o Direcţie specială din Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului

Decizia ÎCCJ poate fi contestată odată cu încheierea pronunțată vineri în camera de consiliu.

Practic, ÎCCJ a admis, în parte, cererile și excepțiile invocate de Asociația „21 Decembrie 1989” în calitate de reprezentant al persoanelor vătămate Stancu George, Bancilă Elena, Balalau Adriana, succesorii părții civile Vinersar Florin, respectiv Vinersar Elena Georgeta, Vinersar Silviu Alexandru și Vinersar Mihai Sebastian, inculpații Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și gl. (rtr.) Rus Iosif, precum și excepțiile ridicate din oficiu.

Astfel, s-a constatat neregularitatea rechizitoriului din data de 5 aprilie 2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare din mai multe aspecte.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele