Donald Trump îi face zile grele lui Viktor Orban

1

“De ce îţi este frică nu scapi” spune o vorbă, care iată că i se potriveşte mănuşă liderului euroscpetic de la Budpaesta.

Nu mai departe de zilele trecute, Vicktor Orban reuşea sa îl facă să îl “alunge” pe Soroş din Ungaria, prin presiunile imense puse pe fundatia multimiliradrului care se numeşte “Fundaţia pentru o Societatea Deschisă”.

Lucrurile însă iau o întorsătură neaşteptată pentru premierul maghiar, acesta primind veşti proaste chiar de acolo de unde se aştepta mai puţin, de la Casa Albă,  mai exact de la Donald Trump, pe care premierul ungar îl prefera pe plan extern în detrimentul Uniunii Europene.

Mai exact, Casa Albă a decis ca noul ambasador SUA in Ungaria sa fie un evreu.

David B. Cornstein un afacerist new-yorkez miliardar, în vîrstă de 80 de ani, a fost audiat zilele trecute în comisia senatorială de externe pentru postul de ambasador la Budapesta, după mai bine de un an de când SUA nu avea postul ocupat în capitala Ungariei, scrie  Inpolitics.

Citeşte şi Viktor Orban a reuşit să îl alunge pe George Soros din Ungaria. Anunţul fundaţiei conduse de multimiliardar

Cornstein, care și-a început cariera cu afaceri în domeniul bijuteriilor, este evreu și s-a declarat mîndru de asta în fața comisiei senatoriale, promițînd solemn să lupte împotriva antisemitismului în creștere în Europa Centrală și de Răsărit. ”Mă rănește și mă tulbură faptul că acest cancer continuă să se extindă” a spus Cornstein în fața senatorilor.”Am să lucrez îndeaproape cu organizațiile evreiești, cu alte comunități religioase și cu guvernul ungar pentru a mă asigura că minoritatea evreiască se simte în siguranță” a mai promis Cornstein.

 

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Cei de la Informateca dar si cei de la B1 vor sa vanda gogoasa cu “anti-Soros = antisemit” cui e destul de idiot s-o creada … cand de fapt antisemitul e Soros insusi , un fost Kapo renegat , dusman a tot ce inseamna evreitate . Nu e nici o lovitura , dimpotriva e un semn de apreciere si o invitatie la dezvoltarea colaborarii !
    Ideea lansata de B1 cum ca David B. Cornstein ar avea mandat sau vreo intentie personala de a-i lua apararea lui Soros e o idiotenie fara limite. Cum poate un evreu credincios, practicant al religiei evreiesti, sa faca jocurile unui renegat, ateist, sustinator al miscarilor teroriste arabe, al migratiei generalizate, dusman al lui Trump si antizionist declarat, precum Gyorgy Schwartz a.k.a. George Soros, oricate origini evreiesti ar avea acesta?

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele