Directorul OMS: “Pandemia noului coronavirus este controlabilă”

0
Oameni pe strada

Pandemia noului coronavirus este ”controlabilă”, a  afirmat, astăzi, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei reuniuni cu statele membre, la sediul acestei Agenţii ONU specializate, la Geneva, relatează AFP, citată de News.ro.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat în fața diplomaților: ”Este vorba despre o pandemie controlabilă”, dar ”nu putem combate un virus dacă nu ştim unde se află. Asta înseamnă că este necesară o supraveghere robustă în vederea găsirii, izolării, testării şi tratării fiecărui caz, pentru a rupe lanţul transmiterii”.

Directorul OMS a mai atras atenția asupra faptului că este necesar ca statele să adopte o ”abordare globală (…) adaptată situaţiei lor, cu îndiguirea ca pilon central” şi le-a îndemnat pe acestea ”să găsească echilibrul just între protecţie şi sănătate, prevenirea perturbărilor economice şi sociale şi respectarea drepturilor omului. Pentru a salva vieţi, trebuie să reducem transmiterea. Asta înseamnă că trebuie să izolăm cât mai multe cazuri posibil şi să punem în carantină contactele lor cele mai apropiate. Chiar dacă nu puteţi opri transmiterea, o puteţi încetini şi proteja instituţiile de sănătate, azilele de bătrâni şi alte spaţii vitale – dar numai dacă testaţi toate cazurile suspecte”.

Conform domnului Ghebreyesus, unele ţări duc o lipsă acută de material, acesta anunțând că OMS lucrează ”zi şi noapte” pentru a le veni în ajutor.

Agenţia specializată a ONU a trimis, deja, echipament de protecţie în 57 de ţări şi se pregăteşte să expedieze în alte 28, precum și furnituri de laborator în 120 de state.

 

Citește și: Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate azi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele