Deficit bugetar de 4.7% din PIB. Ministrul de Finanțe îl invită pe Ciolacu la minister pentru discuții

0

Execuţia bugetului general consolidat în primele şapte luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 49,68 miliarde de lei (4,7% din PIB), conform datelor publicate miercuri de Ministerul Finanţelor Publice.

 

După primele şase luni ale anului 2020, bugetul a consemnat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB).

Anul trecut în aceeaşi perioadă, execuţia bugetului general consolidat indica un deficit de 18,14 miliarde de lei, respectiv 1,76% din PIB.

Potrivit MFP, sume în valoare de 27,01 miliarde de lei (2,55% din PIB) au fost lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

Cîțu explică cum moțiunea PSD afectează interesele României pe piețele financiare

Cîțu vrea să dovedească Președintelui PSD că nu are sens o moțiune de cenzură

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, îl invită pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul Ministerului Finanţelor pentru a-i prezenta acestuia situaţia financiară a României.

Ministrul a explicat deja că o moțiune face ca România să pară instabilă pe piețele financiare internaționale.

“Domnule Ciolacu, eu, Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice, vă invit în mod oficial pe dumneavoastră personal la Ministerul Finanţelor Publice pentru o prezentare a situaţiei financiare a României şi a stării economiei. Voi prezenta următoarele teme: deficitul bugetului general consolidat, execuţia bugetară după 7 luni de zile, situaţia datoriei publice, situaţia împrumuturilor, situaţia cheltuielilor bugetare, situaţia cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situaţia cheltuielilor cu deschiderea anului şcolar, situaţia cheltuielilor pentru cele doua rânduri alegeri, locale şi parlamentare, situaţia veniturilor bugetare şi estimările pentru restul anului”, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a răspunde la orice întrebare legată de buget sau starea economică a României şi a arătat că o astfel de întâlnire trebuie să exceadă contrele politice şi să aibă un singur obiectiv, sănătatea şi bunăstarea românilor.

“Având în vedere situaţia dificilă, din punct de vedere sanitar şi economic, prin care trece România astăzi, consider că o astfel de întâlnire trebuie să exceadă contrele politice şi să aibă un singur obiectiv, sănătatea şi bunăstarea romanilor. În acelaşi timp, consider că este important să avem această discuţie înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură. Îmi exprim speranţa că veţi onora invitaţia mea pentru că sunt momente în viaţă fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid. P.S. Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegaţia dumneavoastră”, încheie Florin Cîţu.

Vezi cu ce purificator te protejezi de virusuri și bacterii pe casoteca.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele