Coreea de Nord revine în data de 5 mai la fusul orar al Coreei de Sud şi Japoniei. Ce oră afișa până acum

0
North Korea Koreas Tensions

Coreea de Nord îşi va alinia fusul orar cu cel al Coreei de Sud – cu treizeci de minute mai devreme – începând cu data de 5 mai, în cadrul unui „prim pas practic în vederea reconcilierii naţionale şi unităţii”, a anunţat luni presa publică din Nord, scrie Reuters, citat de news.ro.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că a simţit o „ruptură dureroasă” să vadă ceasurile afişând orele diferite ale Phenianului şi Seulului pe un zid, în cursul întâlnirii de vineri cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in – primul summit intercoreean după mai bine de un deceniu.

Citeşte şi Kim și Moon au plantat un „copac al păcii”. Dar în urmă cu 42 de ani, un alt pom era să reaprindă războiul din Peninsula Coreeană

Anunţarea aceste schimbări de fus orar confirmă declaraţii făcute duminică de către reprezentanţi sud-coreeni, potrivit cărora Kim Jong-un s-a angajat să suprime fusul orar al Nordului.

Fusul orar al Coreei de Nord a fost instituit în 2015 cu scopul de a marca 70 de ani de la eliberarea de sub jugul japonez.

Coreea de Sud şi Japonia au acelaşi fus orar – GMT+9.

 

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele