Copiii din România și Bulgaria – cei mai expuși riscului de sărăcie (Eurostat)

0

Aproape un sfert dintre copiii din Uniunea Europeană erau supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială (23,4%), în anul 2018, comparativ cu 22,1% din adulţi (cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani) şi 18,4% din vârstnici (în vârstă de 65 de ani sau mai mult), arată datele prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 

Copiii din aproape jumătate din statele membre ale Uniunii Europene erau expuși acestor riscuri, în 2018, iar procentul variază de la 13,1% în Slovenia şi 13,2% în Cehia, la 38,1% în România şi 33,7% în Bulgaria, conform datelor Eurostat.

Persoanele supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială sunt în cel puţin una din următoarele trei condiţii: se confruntă cu riscul sărăciei după transferurile sociale (sărăcia veniturilor), se confruntă cu lipsuri materiale grave sau locuiesc în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută, relatează Agerpres.

Totodată, sursa citată mai arată că, în Franța, România și Slovacia au fost înregistrate cele mai mari diferenţe între procentul copiilor supuşi riscului de sărăcie şi populaţia totală  – procentul a fost cu mai mult de cinci puncte procentuale (pp) mai ridicat la copii faţă de totalul populaţiei.

În contrast, procentul copiilor supuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială a fost sub cel al populaţiei totale, cu mai mult de cinci puncte procentuale, în Letonia (minus 5,9 pp) şi Estonia (minus 6,5 pp), mai indică datele statistice.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele