Consiliul Concurenţei a autorzat preluarea Adeplast de către Sika România

0

Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacţia prin care Sika România, deţinută de grupul elveţian Sika, intenţionează să preia producătorul de materiale de construcţii Adeplast.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a infomat luni autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuț vrea să predea ștafeta fiilor săi

Sika Romania este deţinută de grupul Sika din Elveţia care este specializat în substanţe chimice. Sika Romania desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

Adeplast este activă, în principal, în producţia şi comercializarea mortarelor şi adezivilor pentru construcţii şi produselor de termoizolare, în special polistiren. Într-o măsură mai mică, Adeplast este implicată şi în domeniul membranelor de hidroizolare, vopselelor şi acoperirilor decorative, precum şi în cel al amestecurilor pentru betoane şi mortare şi accesorii (plasă din fibră de sticlă, dibluri, lipici, spumă poliuretanică).

Adeplast, cel mai important jucător din industria de profil autohtonă, deţine patru platforme industriale în România, situate în apropierea oraşelor Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova. Pe fiecare dintre aceste platforme funcționează cel puțin doua fabrici polistiren (EPS), mortare sau volsele și tencuieli, toate ultramoderne.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele