Competiția „Pentru Femeile din Știință”: bursă privată în valoare de câte 42.000 lei

0

L’Oréal și UNESCO invită tinerele cercetătoare din România să se înscrie în competița „Pentru Femeile din Știință”, ajunsă anul acesta la cea de-a 10-a ediție.

Începând cu 6 mai, acestea își pot depune candidaturile și pot câștiga burse de câte 42.000 de lei fiecare, pentru finanțarea unor activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României.

Pâna pe 23 iunie inclusiv, cercetătoarele din România cu vârste de maximum 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obținut titlul științific de doctor și urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în programul de burse private.

Programul de burse private L’Oréal și UNESCO sprijină comunitatea științifică locală prin acordarea a patru burse, cu valoarea totală de 168.000 de lei, pentru patru tinere cercetătoare din ariile Științele Vieții și Științele Fizice.

„Suntem bucuroși să anunțăm lansarea celei de-a 10-a ediții a competiției „Pentru Femeile din Știință”, ocazie cu care invităm întreaga comunitate științifică din România să ni se alăture în efortul de a aduce în fața juriului cât mai multe tinere cercetătoare remarcabile. Ne dorim ca prin acest proiect să le sprijinim evoluția profesională și totodată să le premiem devotamentul femeilor din lumea fascinantă a științei” a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication and Public Affairs Manager L’Oréal România.

Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 24 iunie – 30 septembrie 2019, iar câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii octombrie 2019.

Cercetarea și știința se numără printre pilonii pe care s-a construit grupul L’Oréal, fondat de un cercetător în urmă cu mai mult de 100 de ani. Tocmai de aceea, L’Oréal susține inovația, cercetarea și pe cei care construiesc un viitor mai bun și mai sigur, prin știință.

Programul „Pentru Femeile din Știință” s-a născut din dorința de a susține femeile din domeniul cercetării. L’Oréal și UNESCO și-au propus și au reușit, de peste 20 de ani la nivel internațional și de 10 ani la nivel național, să ofere recunoaștere și sprijin femeilor de știință care au adus contribuții semnificative în progresul științific și în societate.

Până acum, proiectul a premiat 21 de cercetătoare din România pentru care câștigarea burselor a reprezentat un imbold de a merge mai departe cu aceeași pasiune și dedicare.

Proiectele dezvoltate în baza finanțării primite au permis unora chiar și continuarea cercetării într-o perioadă dificilă, făcând posibilă trecerea de la un proiect național la un proiect de excelență finanțat de Consiliul European al Cercetării.

Image by Ernesto Eslava from Pixabay

Cititi si Game World oferă burse pentru studii aprofundate studenților la Psihologie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele