Comerțul online a ajuns la 2,8 miliarde de euro în 2017

0

Valoarea cumpărăturilor online realizate de români a crescut cu 40% in 2017 față de anul precedent.

Potrivit estimărilor GPeC, valoarea cumpărăturilor online a ajuns la 2,8 miliarde de euro în 2017, cu peste 40% mai mult decât în 2016, când s-au înregistrat 1,8-2 miliarde de euro.

„Românii au cheltuit, în medie, 7,67 milioane de euro în fiecare zi din an pentru cumpărături prin internet”, se arată în raportul GPeC, care menționează că valoarea de 2,8 miliarde de euro face referire strict la produsele fizice (tangibile) care au fost comandate online, nefiind incluse serviciile, plățile de facturi la utilități, biletele de avion, vacanțele, rezervările hoteliere, biletele la spectacole etc.

Creșterea de aproximativ 40% înregistrată de piața românească de e-commerce este una din cele mai mari creșteri la nivelul Uniunii Europene.

Citeste aici si despre Wizz Air

Valoarea pieței de e-commerce din totalul pieței de retail se situează la circa 5,6%, în creștere față de 4%, cât se înregistra în 2016. „Este un salt uriaș care ne arată apetitul tot mai mare al românilor pentru cumpărăturile online și, mai ales, potențialul de creștere accelerată a e-commerce-ului autohton”, spune Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.

Cele mai vândute produse în mediul online au fost în 2017: produsele din gama Electro-IT&C (ex.: PC și componente PC, notebooks, tablete, telefoane mobile, electronice și electrocasnice etc.); produsele de tip Fashion & Beauty (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cosmetice, parfumuri, ceasuri etc.); produsele pentru casă și decorațiuni, cărțile și produsele destinate copiilor (de la jucării până la articole pentru copii de tip: cărucioare, vestimentație, consumabile etc.).

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele