CNCD analizează discriminările… de Paști

0

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza mai multe plângeri referitoare la discriminarea credincioşilor romano-catolici şi protestanţi faţă de cei ortodocşi, prin excepţiile de Paşte.

Astfel, va fi luată în discuţie şi afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu referitoare la Klaus Iohannis: “Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer ci, încă, preşedintele României”.

“Am primit mesaje să ne autosesizăm pe faptul că de Paştele Ortodox s-au introdus excepţii, ceea ce a discriminat pe romano-catolici şi protestanţi, care şi-au sărbătorit Paştele în restricţii maxime. În acest sens, avem şi plângeri”, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, pentru Digi24.ro.

Colegiul CNCD va discuta mesajele lui Andrei Caramitru, publicate în 14 aprilie pe Facebook, prin care critică în termeni duri Biserica Ortodoxă Română şi religia ortodoxă, pe care o consideră “o sectă demonică”. În acest caz, CNCD s-a autosesizat şi s-a primit şi o plângere.De asemenea, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a distribuit, pe Facebook, în 7 aprilie, un mesaj în care făcea referire la răspândirea virusului de către comunitatea romă din România, mesaj pe care ulterior l-a şters. Consiliul va analiza şi postarea rasistă a profesorului Vladimir Tismăneanu, din 11 aprilie, care ulterior a fost ştearsă.

 

Citește și:Șeful Consiliului Judeţean Neamț, Ionel Arsene, prietenul infractorului Liviu Dragnea, lansator de fake-news

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele