City Insurance este în mare dificultate financiară, în ciuda declarațiilor ASF

0

Asociația Societăților de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) își exprimă îngrijorarea cu privire la stabilitatea financiară a societății City Insurance, care are o cotă de aproximativ 55% din toată piața RCA.

Dintr-un număr de 951.157 polițe RCA/luna cât emite întreagă piață de asigurări din România, 523.000 de polițe RCA/luna sunt emise de către City Insurance.

“City Insurance a anunțat că a achitat anul acesta un număr de 93.761 dosare de daună. Despre cele peste 30.000 de dosare de daună deschise tot în acest an și neachitate nu suflă o vorbă nici City Insurance și nici iresponsabila Autoritate de Supraveghere Financiară”, spune ASSAI.

Dauna medie rezultată din cifrele comunicate de către City Insurance este de 1.525 euro. Este o daună fantezistă în condițiile în care City Insurance are peste un număr de peste 130.000 de capete tractor asigurate RCA dintr-un total de 190.000 de astfel de autovehicule înmatriculate la nivel național. Dauna medie pentru acest tip de vehicule depășește 4.000 de euro, iar frecvența accidentelor este dublă față de autoturisme.

City Insurance poate obține o daună medie de 15.25 de euro DOAR în condițiile efectuării unei despăgubiri parțiale, situație care confirmă modul abuziv și ilegal de despăgubire a firmei de asigurări către unitățile reparatoare (exact modelul Astra Asigurări).

“Suntem consternați de totala lipsă de responsabilitate a Autorității de Supraveghere Financiară care refuză să recunoască faptul că societatea City Insurance are probleme serioase atât în onorarea obligațiilor de despăgubire, cât și din punct de vedere a solvabilității.

În urmă cu 4 ani, Astra Asigurări intra în faliment în condițiile în care fostul președinte, Mișu Negritoiu, dădea  asigurări până în ultimul moment că societatea nu are probleme financiare. Astăzi, Leonardo Badea procedează în mod identic: ne dă tuturor asigurări că City Insurance este solvabilă și dacă cumva vor apărea probleme, ASF va interveni cu profesionalism și promptitudine și va rezolva problema, iar peste o lună, dănsul pleacă viceguvernator la BNR”, mai spune ASSAI.

Pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance raportează:

Total prime brute subscrise: 239 milioane euro, echivalentul a 1,132 milioane lei
Total număr polițe emise: 4,07 milioane
Total număr dosare daune plătite: 93,761
Total volum daune plătite: 143 milioane euro, echivalentul a 681 milioane lei

Cititi si Un loc de parcare din București a ajuns să coste mai mult decât mașina pentru care a fost cumpărat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele