Cîțu anunță încălcarea legii ”în toate aspectele investigate” la Primăria Capitalei

0

Concluzia controlului efectuat de Ministerul de Finanțe la Primăria Capitalei este că legea a fost încălcată ”în toate aspectele investigate”, a anunțat marți ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe Facebook.

Inspectorii Ministerului Finanţelor au început un control la Primăria Municipiului Bucureşti în luna februarie, iar cercul de consilieri PSD – ALDE împreună cu Gabriela Firea, acum este clar, și-au bătut joc de lege și, implicit, de banul public, al bucureștenilor, în speță.

După apariția informațiilor despre cheltuielile nejustificate de la Primărie, surse din zona politică susțin că fostul primar fuge de ”penal la Parlament”, deci oamenii din cercul de influență a Gabrielei Firea nu au nicio dorință să amâne alegerile Parlamentare.

Firea vrea să se lupte: ”Mă voi bate din postura de parlamentar”

Schimb de replici Cîțu – Firea

„Am promis! La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economică din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost „ocolită” foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de MFP”, a scris Cîțu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ministrul spune că în prezent Inspecţia Economică este în control la cinci companii municipale, urmând ca verificările să vizeze toate companiile municipale.

Deși nu se temea de controlul finanțelor, Gabriela Firea a denunțat un presupus ”control politic” și a amenințat cu plângeri penale pentru abuz în serviciu.

„Un control politic, menit să arunce o umbră asupra mea şi a colegilor mei. Nu vor reuşi! Plângerile pentru abuz în serviciu sunt pregătite. Pe numele domnului Cîţu, a şefei inspectorilor, doamna Secoşan Valerica – cea care îi obliga în numele lui Cîţu să inventeze ceva, şi a inspectorilor care au născocit la ordin nişte pagini de beletristică financiară SF: domnii Ilea, Oprea, Puşcaşu. Nu ne putem lăsa călcaţi în picioare de cei care jefuiesc zilnic bugetul naţional, doar pentru că ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, mâine nu mai sunt”, a scris Firea pe Facebook.

„S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ. Şi au plecat aşa cum au venit. Cei trei inspectori s-au întors într-o zi în Primărie şi au spus că, dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi daţi afară de şefii lor. Mai au puţini ani până la pensie şi nu-şi permit să rămână pe drumuri. Au scris ceva, doar să fie pe hârtie, absolut nimic ilegal sau incorect. Poveşti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) şi despre cum au fost distribuiţi banii pentru termoficare. Existând investiţii care decurg din proceduri de achiziţii legale şi un cont escrow, şi aici lucrurile sunt mai mult decât curate şi clare”, a scris Gabriela Firea tot marți pe Facebook.

Cu Toate cele spuse de domana Firea, este clar că Primăria Capitalei are visteria goală. Ministrul Cîțu a anunțat deja că Primăria Capitalei avea (ieri) în cont 10,8 milioane de lei.

Pentru primăria Bucureștiului suma este egală cu 0. 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele