Ciolacu s-a luminat brusc, nu mai vrea audieri formale ale viitorilor miniștri

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că îşi doreşte ca audierile miniştrilor în Parlament să nu fie unele “de formă”. Probabil vorbește din experiența anterioară, a numirii ultimelor trei cabinete ale PSD.

 

“Vorbim de formarea Guvernului României şi trebuiesc respectaţi paşii contituţionali care trebuiesc făcuţi. Cu adevărat, nu pot să resping această scrisoare sau să nu iau act de ea, dar nu aceştia erau paşii. Posibil din cauză că nu am avut o întâlnire directă cu domnul prim ministru desemnat, domnul Ludovic Orban, să fi recurs la această scrisoare cu propunere de calendar, dar primul pas pe care trebuie să-l facă domnul prim ministru desemnat este să vină cu formula de guvern şi cu programul de guvernare. Pe urmă, atributul calendarului este al Birourilor Permanente reunite, unde se va vota şi se va tranşa şi pe urmă vom respecta acest calendar cu audierile şi cu votul.

Ce vă pot asigura este că nu vom prelungi mai mult decât este nevoie acest calendar, dar cred că şi dumneavoastră şi parlamentarii doresc ca aceste audieri să nu fie nişte audieri de formă, nu neapărat nişte audieri cu vendete politice, dar trebuie să fie nişte audieri foarte serioase, pe respectarea Constituţiei şi a legilor ţării, vorbim, matur de un viitor guvern. Sunt una dintre persoanele care după trecerea moţiunii nu consider că suntem într-o criză majoră politică, criza ar deveni în cazul în care acest guvern şi va fi învestit” a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Realitate hâdă: 100 de școli nu mai au bani de salarii până la finalul anului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele