Ciolacu vrea premier un fost PSD-ist, dacă trece moțiunea

0

Mai sunt câteva ore și Guvernul Orban ar putea pica în parlament. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, susține că propunerea lui pentru funcţia de premier este Leonardo Badea.

 

Moțiunea vine într-un moment în care surse din zona PNL-Iohannis dau ca sigură dorința președintelui de schimbare a acestui Guvern pe motiv că imaginea ți este erodată. Pandemia și situația grea în care se află România, precum toată Europa, cere o atare schimbare pentru a primeni imaginea PNL.

Leonardo Badea este de anul trecut viceguvernator al BNR, după ce înainte a fost preşedintele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ciolacu spune însă că nominalizarea persoanei pentru poziţia de premier îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis: ”vom vedea ce se întâmplă, dacă preşedintele îl propune tot pe Ludovic Orban premier, vom intra la vot”.

UPDATE: Parlamentul dezbate, astăzi, moţiunea de cenzură

Iohannis a declarat că nu va mai accepta un premier de la PSD, după câştigarea celui de-al doilea mandat. 

Leonard Badea, propus de infractorul Liviu Dragnea ca șef la ASF

Leonardo Badea a ieşit în prim-plan după ce Liviu Dragnea l-a propus preşedinte al ASF.

Leonardo Badea, 45 de ani, a avut din 1997 o carieră universitară la Universitatea Valahia din Târgovişte.

Senator de Dâmboviţa în legislatura 2012 – 2016 şi deputat de Dâmboviţa în legislatura 2016- 2020. În 2017, a demisionat din poziţia de Deputat pentru a deveni preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, funcţie pe care a îndeplinit-o până în octombrie 2019, când a devenit vice-guvernator al BNR.

Badea a absolvit ASE – Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori în 1997. 

Dacă Moţiunea de cenzură trece, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze un nou premier, după discuţiile cu partidele parlamentare.

Vezi ce purificator ți se potrivește pe Casoteca.ro

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele