Cinci filme coreene care te pot impresiona la fel ca Parasite

Recent a avut loc ceremonia de premiere a filmului Oscar unde filmul Parasite a strâns toate premiile principale.

0

Recent a avut loc ceremonia de premiere a filmului Oscar, unde filmul Parasite a strâns toate premiile principale. Este primul film străin care a adunat atât admirație. În timpul discursului său de acceptare a premiului pentru cel mai bun regizor, Bong Joon Ho l-a citat în mod special pe Martin Scorsese: „Când eram tânăr și studiam cinematografia, exista o afirmație pe care am sculptat-o adânc în inima mea – Cel mai personal este și cel mai creativ ”.

 

Parasite este cu adevărat un film personal, care experimentează cu ceea ce poate simți un om. Cinematografia sud-coreeană însă are mai multe filme de care te poți îndrăgosti, în acest articol găsești cinci filme care merită atenția ta, la fel de mult ca Parasite. 

 

  1.  Sunny / Rating IMDb: 7.8

Filmul începe cu povestea unei femei pe nume Na-Mi care întâlnește într-o clinică o fostă colegă de clasă,  bolnavă incurabil. Ultimul lucru pe care și-l dorește muribunda este să-și revadă fostele colege de școală, prietene de nedespărțit. Astfel, Na-Mi pornește în căutarea celor cu care nu se mai văzuse de 25 de ani, pe parcurs, își amintește trecutul.

Acest film este despre nostalgia pentru prieteniile din copilărie. Filmul cuprinde întreaga gamă de emoții umane și toate acestea sunt completate de o coloană sonoră a anilor 80.

 

2. Old boy (2003) / Rating IMDb: 8,4

Făcut de regizorul Pak Chan-uk, filmul spune povestea unui om nefericit pe nume O-De-soo, care a fost răpit și ținut captiv într-o cameră fără ferestre timp de 15 ani… Odată eliberat, O-De-suu decide să găsească persoana care la ținut captiv, să-și dea seama de motivele acesteia și să se răzbune.

Quentin Tarantino a numit acest film „o capodoperă absolută care apare o dată la un deceniu”. Tabloul a luat Marele Premiu al juriului de la Cannes. O producție puternică, care te consumă. Un film despre răzbunare, care poate să nu placă unui spectator nepregătit, dar este imposibil să lase pe cineva indiferent.

 

3. Always / Rating IMDb: 7.8

În acest top avem o recomandare potrivită și pentru cei cu firea romantică. Always este o melodramă emotivă din cinematografia coreeană. Prezintă povestea boxer-ului Chol-min care duce o viață retrasă și lucrează la mai multe locuri de muncă pentru a se putea întreține. În drumul lui apare o fată nevăzătoare și îi schimbă radical soarta.

O poveste emoționantă, aproape silențioasă, despre sentimente fragile. Căută un umăr pe care să poți plânge atunci când vizionezi acest film.

 

4. Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring / Rating  IMDb: 8,0

Film regizat de Kim Ki-duk despre o mănăstire budistă care plutește pe un lac într-o pădure neatinsă de lume. Poveste despre viața unui călugăr ce trece prin anotimpurile vieții sale, din copilărie până la bătrânețe. Călugărul are un elev, care pe măsură ce crește, descoperă o lume plină de ispite.

O operă de artă. Vizionarea îți poate crea pe alocuri stări sentimentale neplăcute, dar îți va oferi și multe metafore. Fiecare iubitor de a căuta semnificații și motive ascunse va găși cu ce să-și alimenteze mintea, odată cu acest film.

 

5. New World / Rating IMDb: 7,6

Un fel de The Godfather și The Departed puse într-un singur colet. Și filmul a reușit să cuprindă în el ce era cel mai bun din aceste două producții monumentale.

Apărut în 2013, filmul are drept protagonist central pe Ja-sung, un ofițerul sub acoperire infiltrat în cel mai mare sindicat al criminalității din Coreea, aflat de opt ani în această misiune. Când șeful organizației este ucis, Ja-sung devine captiv între loialitățile sale. Ar trebui să aleagă dacă rămâne polițist sau devine un criminal în grupul de susținere a unuia dintre fiii mostenitori ai imperiului de ilegalități.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele