CD de colecție, poezii recitate de Radu Beligan

1

Un CD cu poezii rostite la radio în perioada 1961-1988 de actorul Radu Beligan a fost lansat, miercuri, la Muzeul Naţional al Literaturii Române pentru a celebra 100 de ani de la naşterea actorului.

“Pe acest CD, apărut cu ocazia centenarului Radu Beligan, 14 decembrie 2018, exact 100 de ani de la naşterea lui Radu Beligan (…) se găseşte o foarte frumoasă selecţie, chiar aşa se subintitulează acest album “Radu Beligan: Moment poetic. Pagini alese de poezie românească rostite de Radu Beligan la Radio între 1961 şi 1988”, a declarat pentru Agerpres Costin Tuchilă, realizator de teatru radiofonic la Radio România.El a spus că pe CD sunt versuri de Anton Pann, Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Şt. O. Iosif, George Topîrceanu, Ion Minulescu şi Mihai Codreanu, cu o evocare a lui Ion Caramitru scrisă acum doi ani, la moartea lui Radu Beligan. El a mai precizat că versurile au fost rostite în emisiunea “Moment poetic”. “Această emisiune a trecutului era de-a dreptul glorioasă, ştiau toţi ascultătorii că ascultau mari actori sau actori însemnaţi ai epocii recitând poeme din lirica românească, din lirica universală, traduceri”, a explicat Tuchilă.

Pe 14 decembrie se împlinesc 100 de ani de la naşterea marelui actor Radu Beligan (1918-2016).

1 comentariu

  1. Muzeul national al literaturii romane nu stie absolut nimic despre acest CD. Fie stirea este prost redactata ca de obicei, fie am fost pacalit de cei de la la muzeu. Caut sa cumpar acest CD si nu stiu unde il pot gasi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele