C. Pârvulescu, despre primarul PSD care a semnat #Fără Penali: E important că e din sud și nu din Transilvania

1

Politologul Cristian Pârvulescu este de părere că gestul primarului PSD din Pucioasa de a semna inițiatia „Fără penali în funcții publice”, campanie lansată de USR, este un semn care arată o slăbiciune a lui Liviu Dragnea și faptul că membrii din teritoriu ai partidului încep să capete curaj. Politologul a explicat într-o emisiune de la Digi24, semnificația acestui gest, în contextul în care este vorba despre un primar din sudul țării.

„Este important că este un primar din sud, și nu din Transilvania. Sudul, vechiul regat, vota mai degrabă PSD și exista o spirală a tăcerii în favoarea PSD. Este important că este un primar din sud, și nu din Transilvania. Sudul, vechiul regat, vota mai degrabă PSD și exista o spirală a tăcerii în favoarea PSD.

De exemplu, pesediștii nu mai au curajul să spună că nu sunt de acord cu penalii, pentru că riscă. Numai că un primar riscă foarte puțin, pentru că are legătură directă cu cetățenii săi și nu există alternative, rămâne primar chiar dacă îl elimină din partid, a fost ales.

Dar ceea ce riscă partidul este să piardă o organizație importantă, pentru că primarul e cel care face jocurile politice într-o localitate. Pucioasa e un oraș, cu siguranță influența primarului este importantă. E un semnal care arată slăbiciunea lui Dragnea. Încet, încet, sunt oameni care încep să aibă curajul să se exprime”, a declarat Cristian Pârvulescu.

Citește și Victor Ponta îl susține pe primarul din Pucioasa care a semnat #FărăPenali:PSD se poate elibera

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. D-le Parvulescu, nu cumva gestul acestui primar este o ” momeala” , un decor creat chiar de PSD pentru simularea unei opozitii chiar in propriul aparat, ceea ce ar presupune faptul ca PSD este un partid democratic? Altfel spus , nu cumva ei centreaza , ei dau cu capul si chiar marcheaza? Nu conteaza ca au inscris in propria poarta, conteaza doar ca au inscris. Problema majora care cred ca trebuie rezolvata este de a arata populatiei cum sa deosebeasca un ” dizident” original de un fake ( si ma refer la persoane / partide / agentii de presa / ONG-uri, …)

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele